Smörgåssalami

Om du gillar smakfulla och luftiga skivor salami – varsågod att prova våra kallrökta och lufttorkade Salami.

  • Art nr 129 - Kallrökt och lufttorkad Salami

    Svensk hantverkssalami med mild smak av vitlök.

    Kallrökt och lufttorkad Salami

    Art nr. 129

    En salami som kallröks över bokspån på svenskt vis.

    Griskött, salt, vitlök, kryddor,
    antioxidationsmedel E301,
    socker, konserveringsmedel E250.
    Till 100 g färdig vara har 142 g kött använts.

    Sverige

    80g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24 g

    2,8 g

    0,5 g

    32 g

    11 g

    4,3 g

    • Taravikt produktemballage

      22g

    • Taravikt SRS-back

      0,764kg

    • Antal per back

      10 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Information saknas
  • Art nr 164 - Salami

    Svensk hantverkssalami smaksatt med tryffel.

    Salami

    Art nr. 164

    En tryffelsalami som kallröks över bokspån på svenskt vis.

    Griskött, salt, tryffel 0,6%, kryddor,
    vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
    druvsocker (majs), socker, tryffelarom,
    konserveringsmedel E250. Till 100 g färdig vara
    har använts 140 g kött.

    Sverige

    80g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24 g

    2,8 g

    0,5 g

    32 g

    11 g

    4,3 g

    • Taravikt produktemballage

      22g

    • Taravikt SRS-back

      0,764 kg

    • Antal per back

      10 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Information saknas
  • Art nr 166 - Kallrökt och lufttorkad Salami

    Svensk hantverksalami kryddad med paprika och chili.

    Kallrökt och lufttorkad Salami

    Art nr. 166

    Griskött, salt, kryddor, socker, vitlök,
    kryddextrakt (chili, paprika), antioxidationsmedel
    E301, konserveringsmedel E250.
    Till 100 g färdig vara har 150 g kött använts.

    Sverige

    80g

    100 dagar

    1500kJ/350kcal

    28 g

    2,6 g

    0,5 g

    26 g

    10 g

    4,5 g

    • Taravikt produktemballage

      22 g

    • Taravikt SRS-back

      0,764kg

    • Antal per back

      10 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Information saknas
  • Art nr 165 - Kallrökt och lufttorkad Salami

    Svensk hantverkssalami kryddad med svartpeppar.

    Kallrökt och lufttorkad Salami

    Art nr. 165

    En salami som kallröks över bokspån på svenskt vis, med tydlig smak och mantel av svartpeppar.

    Griskött, salt, svartpeppar 2%, vitlök,
    kryddor, antioxidationsmedel E301,
    socker, konserveringsmedel E250.
    Till 100 g färdig vara har 142 g kött använts.

    Sverige

    80g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24 g

    2,8 g

    0,5 g

    32 g

    11 g

    4,3 g

    • Taravikt produktemballage

      22g

    • Taravikt SRS-back

      0,764 kg

    • Antal per back

      10 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Information saknas
  • Art nr 167 - Kallrökt och lufttorkad Salami

    Svensk hantverksalami i tre sorter: Original, Chorizo, Svartpeppar

    Kallrökt och lufttorkad Salami

    Art nr. 167

    Tre sorters salami i en kombinationsförpackning, Chorizo, Svartpeppar och Original.

    Salami original 33%: Griskött, salt, vitlök,
    kryddor, antioxidationsmedel E301, socker, konserv-
    eringsmedel E250. Till 100 g färdig vara har
    142 g kött använts. Ingredienser Salami Chorizo 33%:
    Griskött, salt, kryddor, socker, vitlök, kryddextrakt
    (chili, paprika), antioxidationsmedel E301, konserv-
    eringsmedel E250. Till 100 g färdig vara har 150 g
    kött använts. Ingredienser Salami Svartpeppar 33%:
    Griskött, salt, svartpeppar 2%, vitlök, kryddor, antioxi-
    dationsmedel E301, socker, konserveringsmedel E250.
    Till 100 g färdig vara har 142 g kött använts.
    Näringsvärde per 100 g:

     

    Sverige

    80g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24 g

    2,8 g

    0,5 g

    11 g

    11 g

    4,3 g

    • Taravikt produktemballage

      22 g

    • Taravikt SRS-back

      0,764 kg

    • Antal per back

      10 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Information saknas
  • E451

    Natrium- och kaliumtrifosfater

    Övriga tillsatser

    Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

  • E300

    Askorbinsyra

    Antioxidationsmedel

    Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

  • E252

    Kaliumnitrat

    Konserveringsmedel

    Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

  • E262

    Natriumacetat, natriumväteacetat

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

  • E250

    Natriumnitrit

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

  • E450

    Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

    Antioxidationsmedel

    För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

  • E301

    Natriumaskorbat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

  • E331

    Natriumcitrater

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    Framställning står här
  • E325

    Natriumlaktat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.