Plockchark

Plockchark är vårt sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier gjorda på svenskt kött. Vi skivar dem tunt och packar dem smakfullt, så att de blir lätta att lägga upp på charkbrickan, till en sallad eller för att sätta guldkant på vilket tillfälle som helst.

  • Art nr 299 - Lufttorkad karré

    En lagrad svensk karré med fin marmorering.

    Lufttorkad karré

    Art nr. 299

    En lagrad svensk karré med fin marmorering och vår hemgjorda kryddblandning, som tillsammans ger en fyllig smak. Gör sig utmärkt på en charkbricka med blandande charkuterier.

    Karré av gris, salt, kryddor, (vitlök, SENAP,
    peppar, dextros, maltodextrin, aromer, hydrolyserat
    vegetabilskt protein av raps och majs, antioxidant: E301,
    E300, kryddextrakt), konserveringsmedel: E250.
    Till 100g färdig vara har använts 160g kött.

     

     

     

    Sverige

    65g

    100 dagar

    1543kJ/369kcal

    29g

    1,8g

    1,3g

    27g

    10g

    7,1g

    • Taravikt produktemballage

      21g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 252 - Paprikasalami

    Paprikasalami kryddad med paprika och chili.

    Paprikasalami

    Art nr. 252

    Paprikasalami kryddad med paprika och chili. En kallrökt och lufttorkad salami gjord på svenskt kött. Salamin har en fin röd färg och smak från paprika samt en liten hetta från chili och passar utmärkt till charkbrickan.

    Griskött, salt, kryddor, socker, vitlök, kryddextrakt (chili, paprika), antioxidationsmedel E301, stabiliseringsmedel E451, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har 150g kött använts.

    Sverige

    80g

    100 dagar

    1500kJ/350kcal

    28g

    2,6g

    0,5g

    26g

    10g

    4,5g

    • Taravikt produktemballage

      21g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108

    • Information saknas
  • Art nr 292 - Lufttorkad skinka - Långlagrad

    En långlagrad smakrik lufttorkad skinka gjord på svenskt kött.

    Lufttorkad skinka - Långlagrad

    Art nr. 292

    En långlagrad och smakrik lufttorkad skinka. En långlagrad smakrik lufttorkad skinka gjord på svenskt kött. Den långa lagringstiden ger skinkan en djup och nötig smak. En självklar favorit på charkbrickan.

    Benfri skinka av gris, salt. Till 100g färdig vara har 155g kött använts.

    Sverige

    65g

    100 dagar

    1153kJ/275kcal

    30g

    0

    0

    14g

    4,5g

    4,5g

    • Taravikt produktemballage

      21g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 296 - Lufttorkad tryffelskinka

    En svensk tryffelskinka som lagras i minst nio månader för att den ska utveckla en komplex köttsmak som bas för tryffeln.

    Lufttorkad tryffelskinka

    Art nr. 296

    Tryffel måste behandlas varsamt. Annars är risken stor att den kör över allt som kommer i dess väg med sin intensiva smak. Många räds tryffel och lejer ut sina tryffelprodukter till andra. Vi valde tidigt att ta tjuren vid hornen och lära oss använda den här potenta svampen, eftersom den rätt hanterad ger en fantastisk smak som många inte kan få nog av. Den här skinkan smakar visserligen mycket tryffel, men vi tycker att det är på rätt sida gränsen. Kryddningen sker för hand och övervakas noga för att smaken ska bli precis rätt. Själva skinkan är lufttorkad i minst tolv månader och den komplexa smaken det ger bryter fint mot tryffeln. De svarta bitarna i paketet är tryffelbitar.

    Fläskkött, salt, tryffel 0,7%,
    maltodextrin, druvsocker, socker,
    antioxidationsmedel E301, arom,
    konserveringsmedel E250.
    Till 100g färdig vara har använts 145g kött.

    Sverige

    65g

    40 dagar

    1000kJ/240kcal

    28g

    0,6g

    0,5g

    14g

    5,0g

    7,9g

    • Taravikt produktemballage

      21g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 294 - Lufttorkad skinka

    En lagrad lufttorkad skinka gjord på svenskt kött.

    Lufttorkad skinka

    Art nr. 294

    En lagrad lufttorkad skinka gjord på svenskt kött. Tillsammans med vår blandning av örter och kryddor får skinkan sin egen smakkaraktär. En perfekt produkt till en charkbricka.

    Fläskkött, salt, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301. Till 100g färdigvara har använts 145g kött.

    Sverige

    70g

    100 dagar

    1000kJ/239kcal

    28g

    0g

    0g

    14g

    4,9g

    8g

    • Taravikt produktemballage

      22g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 254 - Tryffelsalami

    En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med svart himalayatryffel

    Tryffelsalami

    Art nr. 254

    En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med svart himalayatryffel. Tryffelsmaken är rund med tydlig karaktär och salamin passar utmärkt på din charkbricka.

    Griskött, salt, tryffel 1,0%, kryddor, vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin, druvsocker (majs), socker, tryffelarom, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    80g

    100 dagar

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    • Taravikt produktemballage

      21g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 290 - Kallrökt skinka

    En svensk lufttorkad skinka som vi saltar och kallröker.

    Kallrökt skinka

    Art nr. 290

    En svensk lufttorkad skinka som vi saltar och kallröker. Processen tar tre månader men resultat är väl värt väntan.    

    Skinka helmuskel, salt, kryddor (enbär,
    peppar, vitlök, koriander), socker, konserveringsmedel
    E250, E252, antioxidationsmedel E301.
    Torrsaltad och kallrökt.

    Tillverkad av svensk köttråvara.
    Förpackad i en skyddande atmosfär.
    Bäst före gäller obruten förpackning.
    Öppnat paket håller ca 4-5dagar i 8°C.

    Sverige

    70g

    60 dagar

    1145kJ/275kcal

    25g

    1,0g

    1,0g

    15g

    6,3g

    5,5g

    • Taravikt produktemballage

      19g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • Art nr 291 - Lufttorkad och kallrökt skinka och salami

    Lufttorkad tryffelskinka och kallrökt tryffelsalami.

    Lufttorkad och kallrökt skinka och salami

    Art nr. 291

    En kombinationsförpackning med svensk lufttorkad skinka som lagrats i 9 månader och smaksatts med riktig tryffel, samt svensk tryffelsalami. Bör avnjutas rumstempererad för bästa smakupplevelsen. Perfekt för alla tryffelälskare!    

    Tryffelskinka: Fläskkött, salt, tryffel 0,7%,
    maltodextrin, druvsocker, socker, antioxidationsmedel
    E301, arom, konserveringsmedel E250. Till 100 g färdig
    vara har 145 g kött använts.
    Tryffelsalami: Griskött, salt, tryffel 0,6%,
    kryddor, vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
    druvsocker (majs), socker, tryffelarom, konserverings-
    medel E250. Till 100 g färdig vara har 140 g kött använts.

    Tillverkad av svensk köttråvara.
    Förpackad i en skyddande atmosfär.
    Öppnat paket håller i 4-5 dagar i 8°C.

    Sverige

    70g

    40 dagar

    • Taravikt produktemballage

      19g

    • Taravikt SRS-back

      0,710kg

    • Antal per back

      8st

    • Storlek SRS-back

      400x300x108mm

    • Information saknas
  • E451

    Natrium- och kaliumtrifosfater

    Övriga tillsatser

    Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

  • E300

    Askorbinsyra

    Antioxidationsmedel

    Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

  • E252

    Kaliumnitrat

    Konserveringsmedel

    Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

  • E262

    Natriumacetat, natriumväteacetat

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

  • E250

    Natriumnitrit

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

  • E450

    Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

    Antioxidationsmedel

    För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

  • E301

    Natriumaskorbat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

  • E331

    Natriumcitrater

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    Framställning står här
  • E325

    Natriumlaktat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.