Charkuterier i lösvikt

  • Art nr 518 - Rökt skinka

    Saftig med en mjuk saltdoft och röksöt smak.

    Rökt skinka

    Art nr. 518

    Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Skinkan putsas noggrant, handläggs, nätas och röks sedan långsamt så att smakerna får tid på sig att utvecklas och mogna. Så tillagas en saftig klassisk skinka med mjuk saltdoft och en röksöt smak.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

     

    Sverige

    ca 3000g

    35 dagar

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    • Taravikt produktemballage

      16g

    • Taravikt SRS-back

      0,860 kg

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x193 mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 513 - Svartrökt skinka

    Extra lång rökning skapar en generös smak.

    Svartrökt skinka

    Art nr. 513

    Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Skinkan putsas noggrant, handläggs, nätas och röks sedan rejält länge så att smakerna får tid på sig att utvecklas och mogna mer än normalt. Denna svarta pärla delar ovanligt generöst med sig av röksmak.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    kryddor, stabiliseringsmedel E451,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

     

     

     

     

     

    Sverige

    ca 3000g

    35 dagar

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    • Taravikt produktemballage

      16g

    • Taravikt SRS-back

      0,860 kg

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x193 mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 555 - Pepparkubb

    Karaktärsstark skinka med originella skivor och krossad peppar.

    Pepparkubb

    Art nr. 555

    Tillagad av rostbiff och fransyska av svenskt fläskkött. De hela bitarna rullas i krossad peppar innan vi lägger dem efter varandra för att bevara den naturliga formen. Pepparkubben röks sedan utan nät. Det gör att en djup röksmak träder fram under den kryddiga ytan.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    svartpeppar, stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

    Sverige

    ca 2000g

    35 dagar

    450 kJ/110 kcal

    20 g

    1,8 g

    1,6 g

    2,2 g

    0,7 g

    3,5 g

    • Taravikt produktemballage

      16g

    • Taravikt SRS-back

      0,764kg

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 580 - Rökt nötrulle

    En naturligt formad och saftig nötrulle med en äkta känsla i varje skiva.

    Rökt nötrulle

    Art nr. 580

    Traditionellla nötrullar som tillagas och röks till en nyanserad smak.

    Nötrulle, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    ca 1800g

    35 dagar

    460kJ/110kcal

    21g

    1,8g

    1,0g

    1,8g

    0,7g

    3,3g

    • Taravikt produktemballage

      11g

    • Taravikt SRS-back

      0,764

    • Antal per back

      2st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 511 - Rökt tryffelskinka

    Rökt helmuskel skinka som är smaksatt med äkta svart tryffel

    Rökt tryffelskinka

    Art nr. 511

    Rökt helmuskel skinka som är smaksatt med äkta svart tryffel

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    tryffel 0,6%, stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), tryffelarom, konserveringsmedel
    E250. Rökt med rökarom.

     

    Sverige

    ca 3000g

    35 dagar

    470kJ/120kcal

    20g

    3,3g

    3g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    • Taravikt produktemballage

      16g

    • Taravikt SRS-back

      0,860 kg

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      400x300x193 mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 557 - Mörkrostad gallerskinka med smak av lönnsirap

    Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn.

    Mörkrostad gallerskinka med smak av lönnsirap

    Art nr. 557

    Ett magert och fint innanlår med ett krispigt täcke av sotade flarn. En fyllig röksmak och en välbalanserad sälta i balans med lönnsirap,  ger varje skiva en fyllig och smakrik upplevelse.  

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt
    (muskot), konserveringsmedel E250, lönnsirap
    (socker (79%), vatten, arom, rörsockersirap, salt).
    Rökt med rökarom.

    Sverige

    ca 2000g

    30 dagar

    470kJ/110kcal

    20g

    3,1g

    2,5g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    • Taravikt produktemballage

      18g

    • Taravikt SRS-back

      0, 860kg

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x193 mm

    -

    -

    -

    • Information saknas
  • Art nr 559 - Svartrökt gallerskinka

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form.

    Svartrökt gallerskinka

    Art nr. 559

    Varmröks på galler i sin naturliga aptitretande form. Extra lång rökning skapar en generös smak.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

    Sverige

    ca 2000g

    35

    490kJ/120kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    • Taravikt produktemballage

      18g

    • Taravikt SRS-back

      0,764kg

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Information saknas
  • Art nr 590 - Kallrökt Skinka

    Röken från ädelgranris slår an en lätt tjärton.

    Kallrökt Skinka

    Art nr. 590

    Lufttorkad skinka som saltas och kallröks i ett typiskt röktorn där ädelgranris från Schwarzwaldskogen slår an en lätt tjärton. Efter tre månader är skinkan klar att avnjutas.

    Skinka helmuskel, salt, kryddor, dextros (enbär, peppar, vitlök, koriander), socker, konserveringsmedel E250, E252, antioxidationsmedel E301. Torrsaltad och kallrökt. Till färdig vara har använts 130g kött.

    Sverige

    ca 2500g

    90 dagar

    1122kJ/270kcal

    25g

    1,0g

    1,0g

    15g

    8,0g

    5g

    • Taravikt produktemballage

      18g

    • Taravikt SRS-back

      0,764kg

    • Antal per back

      2st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap

  • Art nr 516 - Kokt skinka

    Naturlig mörhet och en finstämd balans mellan sött och salt.

    Kokt skinka

    Art nr. 516

    Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Delarna läggs för hand med köttfibrerna åt samma håll vilket gör skinkan extra mör i konsistensen. Vi kokar den sedan långsamt i sin egen lag. Resultatet är en saftig skinka med en finstämd balans mellan sött och salt.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

     

    Sverige

    ca 3000g

    25 dagar

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    • Taravikt produktemballage

      16g

    • Taravikt SRS-back

      0,764kg

    • Antal per back

      2st

    • Storlek SRS-back

      400x300x148mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 560 - Kokt saltrulle

    Traditionellt rundstycke av nöt som har en fin och välbalanserad sälta.

    Kokt saltrulle

    Art nr. 560

    Kokas varsamt i en välbalanserad lag som skapar fin sälta åt detta traditionella rundstycke av nöt.

    Nötrulle, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

    Sverige

    ca2000g

    30 dagar

    460 kJ/110 kcal

    21g

    1,8g

    1,0g

    1,8g

    0,7g

    3,3g

    • Taravikt produktemballage

      12g

    • Taravikt SRS-back

      0,764kg

    • Antal per back

      2st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap

  • Art nr 200 - Kalvkorv av fläsk- och kalvkött

    Lent och finmalt pålägg med stor plats i göteborgarnas hjärtan.

    Kalvkorv av fläsk- och kalvkött

    Art nr. 200

    Fläsk- och kalvkött av svensk köttråvara skapar en jämn smet. Vi stoppar korven och röker och kokar den om vartannat tills vi har ett lent och finmalt pålägg, tillagat av fläskkött med inslag av kalv. Har av tradition en stor plats i göteborgarnas hjärtan.

    Griskött (62%), vatten, kalvkött (8%), potatismjöl, salt, MJÖLKpulver, druvsocker (majs), kryddor, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    ca 2000g

    20 dagar

    700 kJ/170 kcal

    13g

    4,1g

    1,5g

    11g

    3,7g

    1,6g

    • Taravikt produktemballage

      27g

    • Taravikt SRS-back

      1,630kg

    • Antal per back

      2st

    • Storlek SRS-back

      600x400x194mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 230 - Olivmortadella

    Svenskt hantverk med en stor portion paprikafyllda spanska oliver.

    Olivmortadella

    Art nr. 230

    En svensk italienare tillagad med svensk köttråvara av fläsk och nötkött. Vi dekorerar mortadellan med en stor portion paprikafyllda spanska oliver. Ett stilrent svenskt hantverk med kontinental prägel och len sälta.

    Griskött, vatten, nötkött, oliver fyllda med
    paprikapasta (11%), potatismjöl, salt, druvsocker (majs),
    kryddor, antioxidationsmedel E301,
    konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

     

    Sverige

    ca 2000g

    28 dagar

    900kJ/210kcal

    11g

    6,1g

    2,0g

    16g

    5,5g

    2,2g

    • Taravikt produktemballage

      10g

    • Taravikt SRS-back

      0,764kg

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap

  • Art nr 550 - Rökt bog

    Varmrökning på galler i sin naturliga form lockar fram en kraftfull smak.

    Rökt bog

    Art nr. 550

    En mager skinka som inte tumlas, vilket ger en köttigare konsistens. Den varmröks på galler precis som den är, utan nät och i sin naturliga aptitretande form. Röken kan då tränga in på djupet och ge skinkan en kraftfull karaktär.

    Fläskkött, salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

     

    Sverige

    ca 2000g

    35 dagar

    490 kJ/120 kcal

    20g

    1,9g

    1,6g

    2,3g

    0,8g

    3,0g

    • Taravikt produktemballage

      18g

    • Taravikt SRS-back

      0,764kg

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    -

    -

    -

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Art nr 553 - Grillad Pastrami

    Gjord på benfri kotlett som putsas och varmröks på galler och sedan vänds i en smakfylld kryddblandning.

    Grillad Pastrami

    Art nr. 553

    Gjord på benfri kotlett som putsas och varmröks på galler och sedan vänds i en smakfylld kryddblandning.

    Kotlett av gris 96%, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor (lök), kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    ca 1700g

    35 dagar

    540kJ/130kcal

    19g

    2,2g

    2,2g

    4,8g

    1,7g

    2,8g

    • Taravikt produktemballage

      19g

    • Taravikt SRS-back

      0,860kg

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148mm

    • Information saknas
  • Art nr 589 - Grillad kycklingfilé

    Kycklingen är lättrökt, har en rund balanserad smak med en perfekt konsistens som smälter i munnen.

    Grillad kycklingfilé

    Art nr. 589

    Kycklingbröst 95%, salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325,
    E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    veg. buljong, kryddextrakt (muskot), socker, ättika,
    vitlök, vatten, modifierad majsstärkelse, lök, persilja,
    oregano, arom, konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

    ca 2000g

    35 dagar

    480kJ/110kcal

    21g

    1,7g

    1,6g

    1,9g

    0,7g

    3,5g

    • Taravikt produktemballage

      16g

    • Taravikt SRS-back

      0,764g

    • Antal per back

      2 st

    • Storlek SRS-back

      300x400x148

    • Information saknas

  • Art nr 576 - Grillad rostbiff

    En mör och saftig rostbiff som tillagas långsamt och försiktigt.

    Grillad rostbiff

    Art nr. 576

    Denna rostbiffen görs av svenskt innanlår som först får koka länge. Därefter grillas den försiktigt och sist rullas den i Jakobsdals egna kryddblandning.

    Nötinnanlår, salt, kryddor, druvsocker (majs), glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325, kryddextrakt, lök, majsstärkelse, socker, vitlök, grönsaksbuljong, naturlig arom.

    Sverige

    ca 4,3kg

    27 dagar

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    • Taravikt produktemballage

      17g

    • Taravikt SRS-back

      0,860kg

    • Antal per back

      1st

    • Storlek SRS-back

      300x400x193mm

    • Information saknas
  • E451

    Natrium- och kaliumtrifosfater

    Övriga tillsatser

    Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

  • E300

    Askorbinsyra

    Antioxidationsmedel

    Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

  • E252

    Kaliumnitrat

    Konserveringsmedel

    Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

  • E262

    Natriumacetat, natriumväteacetat

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

  • E250

    Natriumnitrit

    Konserveringsmedel

    Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

  • E450

    Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

    Antioxidationsmedel

    För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

  • E301

    Natriumaskorbat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

  • E331

    Natriumcitrater

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    Framställning står här
  • E325

    Natriumlaktat

    Antioxidationsmedel

    Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.