-
Art nr 4851 - Kallrökta pilsnerpinnar Original
Fin mognad, krydda och hårdhet efter lång rökning över bokspån och torkning.
Kallrökta pilsnerpinnar Original
Art nr. 4851
Tillagad av svenska råvaror. Pilsnerpinnen är gjord på gammaldags vis med kallrökning och torkning över lång tid. En ölkorv med ett unikt tuggmotstånd med en mild smak av vitlök och inslag av chiliKött från gris, salt, vitlök, kryddor,
maltodextrin, socker, druvsocker (majs), antioxid-
ationsmedel E301, konserveringsmedel E250, naturlig arom.
Till 100 g färdig vara har 183 g kött använts.
Tillverkad av svenska köttråvaror. Ätbart skinn.
Förpackad i en skyddad atmosfär.Sverige
80g
2000kJ/500kcal
30 g
3,1 g
3,1 g
42 g
17 g
4,6 g
- Information saknas
-
Art nr 4852 - Kallrökta pilsnerpinnar Chili
Fin mognad, krydda och hårdhet efter lång rökning över bokspån och torkning.
Kallrökta pilsnerpinnar Chili
Art nr. 4852
Tillagad av svenska råvaror. Pilsnerpinnen är gjord på gammaldags vis med kallrökning och torkning över lång tid. En ölkorv med ett unikt tuggmotstånd med en het smak av chili och paprika.Kött från gris*, salt, kryddor (chili 0,8% (chilipeppar, carolina reaper, habanero), svartpeppar, cayennepeppar), vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin, druvsocker (majs), socker, konserveringsmedel E250, naturlig arom. Till 100 g färdig vara har 183 g kött använts.
Sverige
80g
2000kJ/480kcal
33 g
3,4 g
3,4 g
39 g
16 g
4,6 g
- Information saknas
-
Art nr 4853 - Kallrökta pilsnerpinnar Tryffel
Fin mognad, krydda och hårdhet efter lång rökning över bokspån och torkning.
Kallrökta pilsnerpinnar Tryffel
Art nr. 4853
Tillagad av svenska råvaror. Pilsnerpinnen är gjord på gammaldags vis med kallrökning och torkning över lång tid. En ölkorv med ett unikt tuggmotstånd med en rund smak av tryffel.Kött från gris, salt, tryffel 1,2%, kryddor,
vitlök, antioxidationsmedel E301,
maltodextrin, druvsocker (majs), socker,
aromer, konserveringsmedel E250.
Till 100 g färdig vara har 184 g kött använts.
Tillverkad av svenska köttråvaror. Ätbart skinn.
Förapckad i en skyddad atmosfär.Sverige
75g
2000kJ/480kcal
31 g
2,3 g
2,3 g
39 g
16 g
4,0 g
- Information saknas
-
Art nr 481 - Rökt korv
Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.
Rökt korv
Art nr. 481
Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.Fläskkött, potatismos (potatisflingor, vatten), späck, kryddmix (MJÖLKpulver, socker, lök, maltodextrin, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E301), salt, konserveringsmedel E250, rökarom. Kötthalt 82%.
Sverige
400g
1200 kJ/290 kcal
12 g
9,3 g
2,2 g
23 g
8,2 g
2,0 g
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
-
Art nr 451 - Rökt korv
Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.
Rökt korv
Art nr. 451
Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.Fläskkött, potatismos (potatisflingor, vatten), späck, kryddmix (MJÖLKpulver, socker, lök, maltodextrin, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E301), salt, konserveringsmedel E250, rökarom. Kötthalt 82%.
Sverige
250g
1200 kJ/290 kcal
12 g
9,3 g
2,2 g
23 g
8,2 g
2,0 g
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
Förpackade charkuterier
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.