Plockchark är vårt sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier gjorda på svenskt kött. Vi skivar dem tunt och packar dem smakfullt, så att de blir lätta att lägga upp på charkbrickan, till en sallad eller för att sätta guldkant på vilket tillfälle som helst.
-
Lufttorkad karré
En lagrad svensk karré med fin marmorering.
Lufttorkad karré
Art nr.
En lagrad svensk karré med fin marmorering och vår hemgjorda kryddblandning, som tillsammans ger en fyllig smak. Gör sig utmärkt på en charkbricka med blandande charkuterier.
Karré av gris, salt, kryddor, (vitlök, SENAP,
peppar, dextros, maltodextrin, aromer, hydrolyserat
vegetabilskt protein av raps och majs, antioxidant: E301,
E300, kryddextrakt), konserveringsmedel: E250.
Till 100g färdig vara har använts 160g kött.Sverige
1543kJ/369kcal
29g
1,8g
1,3g
27g
10g
7,1g
- Information saknas
-
Art nr. 299
65g
- Information saknas
-
Kallrökt skinka
En svensk lufttorkad skinka.
Kallrökt skinka
Art nr.
En svensk lufttorkad skinka som vi saltar och kallröker för att skapa en härlig smak av ädelgranris. Processen tar tre månader och resultatet är väl värt väntan.
Skinka helmuskel, salt, kryddor, dextros, (enbär, peppar, vitlök, koriander), socker, konserveringsmedel E250, E252, antioxidationsmedel E301. Torrsaltad och kallrökt. Till 100g färdig vara har använts 130g kött.
Sverige
1145kJ/275kcal
25g
1g
1g
15g
6,3g
5g
- Information saknas
-
Lufttorkad skinka
En lagrad lufttorkad skinka gjord på svenskt kött.
Lufttorkad skinka
Art nr.
En lagrad lufttorkad skinka gjord på svenskt kött. Tillsammans med vår blandning av örter och kryddor får skinkan sin egen smakkaraktär. En perfekt produkt till en charkbricka.
Fläskkött, salt, konserveringsmedel E250, antioxidationsmedel E301. Till 100g färdigvara har använts 145g kött.
Sverige
1000kJ/239kcal
28g
0g
0g
14g
4,9g
8g
- Information saknas
-
Tryffelsalami
En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med svart himalayatryffel
Tryffelsalami
Art nr.
En kallrökt, lufttorkad svensk salami smaksatt med svart himalayatryffel. Tryffelsmaken är rund med tydlig karaktär och salamin passar utmärkt på din charkbricka.
Griskött, salt, tryffel 1,0%, kryddor, vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin, druvsocker (majs), socker, tryffelarom, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har använts 140g kött.
Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
- Information saknas
-
Lammsalami
En kallrökt och lufttorkad lammsalami tillverkad av svensk köttråvara.
Lammsalami
Art nr.
En kallrökt och lufttorkad lammsalami tillverkad av svensk köttråvara. Tillsammans med rosmarin, citron och vitlök blir det en fin balans utan att något tar över. En spännande produkt till charkbrickan.
Lammkött, salt, citronzest, vitlök, kryddor,
rosmarin, nässelpulver, antioxidationsmedel E301,
maltodextrin, druvsocker (majs), socker,
konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har 143g kött använts.
Sverige
1580kJ/380kcal
25g
2,8g
0,5g
30g
10g
4,3g
1
- Information saknas
-
Paprikasalami
Paprikasalami kryddad med paprika och chili.
Paprikasalami
Art nr.
Paprikasalami kryddad med paprika och chili. En kallrökt och lufttorkad salami gjord på svenskt kött. Salamin har en fin röd färg och smak från paprika samt en liten hetta från chili och passar utmärkt till charkbrickan.
Griskött, salt, kryddor, socker, vitlök, kryddextrakt (chili, paprika), antioxidationsmedel E301, stabiliseringsmedel E451, konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har 150g kött använts.
Sverige
1500kJ/350kcal
28g
2,6g
0,5g
26g
10g
4,5g
1
- Information saknas
-
Lufttorkad skinka - Långlagrad
En långlagrad smakrik lufttorkad skinka gjord på svenskt kött.
Lufttorkad skinka - Långlagrad
Art nr.
En långlagrad och smakrik lufttorkad skinka. En långlagrad smakrik lufttorkad skinka gjord på svenskt kött. Den långa lagringstiden ger skinkan en djup och nötig smak. En självklar favorit på charkbrickan.
Benfri skinka av gris, salt. Till 100g färdig vara har 155g kött använts.
Sverige
1153kJ/275kcal
30g
0
0
14g
4,5g
4,5g
1
- Information saknas
-
Lufttorkad tryffelskinka
En svensk tryffelskinka som lagras i minst nio månader för att den ska utveckla en komplex köttsmak som bas för tryffeln.
Lufttorkad tryffelskinka
Art nr.
Tryffel måste behandlas varsamt. Annars är risken stor att den kör över allt som kommer i dess väg med sin intensiva smak. Många räds tryffel och lejer ut sina tryffelprodukter till andra. Vi valde tidigt att ta tjuren vid hornen och lära oss använda den här potenta svampen, eftersom den rätt hanterad ger en fantastisk smak som många inte kan få nog av. Den här skinkan smakar visserligen mycket tryffel, men vi tycker att det är på rätt sida gränsen. Kryddningen sker för hand och övervakas noga för att smaken ska bli precis rätt. Själva skinkan är lufttorkad i minst tolv månader och den komplexa smaken det ger bryter fint mot tryffeln. De svarta bitarna i paketet är tryffelbitar.
Fläskkött, salt, tryffel 0,7%,
maltodextrin, druvsocker, socker,
antioxidationsmedel E301, arom,
konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 145g kött.Sverige
1000kJ/240kcal
28g
0,6g
0,5g
14g
5,0g
7,9g
1
- Information saknas
-
Lufttorkad svartpepparskinka
En lufttorkad skinka smaksatt med krossad svartpeppar
Lufttorkad svartpepparskinka
Art nr.
En lufttorkad skinka smaksatt med krossad svartpeppar som görs på svensk råvara. Den heta svartpepparn hjälper till och lyfta smaken på skinkan. Skinkan lufttorkas i minst nio månader. En spännande nykomling på charkbrickan.
Svensk skinka (helmuskel), salt,
svartpeppar (2%), antioxidationsmedel E301,
konserveringsmedel E250.Sverige
1000kJ/240kcal
28g
0,6g
0,5g
14g
5g
7,9g
1
- Information saknas
-
Kallrökt Lufttorkad skinka
En kallrökt lufttorkad skinka som görs på svensk råvara
Kallrökt Lufttorkad skinka
Art nr.
En kallrökt lufttorkad skinka som görs på svensk råvara. Skinkan lufttorkas i minst nio månader och kallröks sedan i tre dygn vilket ger en rökig, salt och smakrik skinka med ett tydligt tuggmotstånd. En självklar favorit på charkbrickan.
Skinka (helmuskel),salt,
antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250.Sverige
1000kJ/240kcal
28g
0,6g
0,5g
14g
5g
7,9g
1
- Information saknas
-
Kallrökt skinka
En svensk lufttorkad skinka som vi saltar och kallröker.
Kallrökt skinka
Art nr.
En svensk lufttorkad skinka som vi saltar och kallröker. Processen tar tre månader men resultat är väl värt väntan.
Skinka helmuskel, salt, kryddor (enbär,
peppar, vitlök, koriander), socker, konserveringsmedel
E250, E252, antioxidationsmedel E301.
Torrsaltad och kallrökt.Tillverkad av svensk köttråvara.
Förpackad i en skyddande atmosfär.
Bäst före gäller obruten förpackning.
Öppnat paket håller ca 4-5dagar i 8°C.Sverige
1145kJ/275kcal
25g
1,0g
1,0g
15g
6,3g
5,5g
- Information saknas
-
Lufttorkad och kallrökt skinka och salami
Lufttorkad tryffelskinka och kallrökt tryffelsalami.
Lufttorkad och kallrökt skinka och salami
Art nr.
En kombinationsförpackning med svensk lufttorkad skinka som lagrats i 9 månader och smaksatts med riktig tryffel, samt svensk tryffelsalami. Bör avnjutas rumstempererad för bästa smakupplevelsen. Perfekt för alla tryffelälskare!
Tryffelskinka: Fläskkött, salt, tryffel 0,7%,
maltodextrin, druvsocker, socker, antioxidationsmedel
E301, arom, konserveringsmedel E250. Till 100 g färdig
vara har 145 g kött använts.
Tryffelsalami: Griskött, salt, tryffel 0,6%,
kryddor, vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
druvsocker (majs), socker, tryffelarom, konserverings-
medel E250. Till 100 g färdig vara har 140 g kött använts.Tillverkad av svensk köttråvara.
Förpackad i en skyddande atmosfär.
Öppnat paket håller i 4-5 dagar i 8°C.Sverige
- Information saknas
-
Art nr. 294
70g
- Information saknas
-
Art nr. 254
80g
- Information saknas
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.