-
Kokt saltrulle
Traditionellt rundstycke av nöt som har en fin och välbalanserad sälta.
Kokt saltrulle
Art nr. 560
Kokas varsamt i en välbalanserad lag som
skapar fin sälta åt detta traditionella
rundstycke av nöt.
Nötrulle, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Sverige
460 kJ/110 kcal
21g
1,8g
1,0g
1,8g
0,7g
3,3g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Grillad Rostbiff
Vackert rödrosa inuti, precis som en läcker rostbiff ska vara.
Grillad Rostbiff
Art nr.
Mor Matildas Grillade Rostbiff är gjord av speciellt utvalt och finputsat svenskt nötkött. Den är kryddad runt om med vår egna utvalda kryddblandning som ger lite extra pepparton. Vi grillar köttet varsamt för att få den rätta rödrosa färgen.
Nötkött, salt, kryddor, druvsocker (majs), stabilseringsmedel E451, glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325, kryddextrakt, kryddor (paprika).
Sverige
460kJ/110kcal
21g
1,9g
1,0g
1,6g
0,7g
2,2g
ca 5 kg
1
- Information saknas
-
Grillad Rostbiff
Vackert rödrosa inuti, precis som en läcker rostbiff ska vara.
Grillad Rostbiff
Art nr.
Mor Matildas Grillade Rostbiff är gjord av speciellt utvalt och finputsat svenskt nötkött. Den är kryddad runt om med vår egna utvalda kryddblandning som ger lite extra pepparton. Vi grillar köttet varsamt för att få den rätta rödrosa färgen.
Nötkött, salt, kryddor,
druvsocker (majs), stabiliseringsmedel E451,
glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325,
kryddextrakt, kryddor (paprika, vitlök).Sverige
460kJ/110kcal
21g
1,9g
1,0g
1,6g
0,7g
2,2g
1
- Information saknas
-
Kokt skinka
Naturlig mörhet och en finstämd balans mellan sött och salt.
Kokt skinka
Art nr.
Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Delarna läggs för hand med köttfibrerna åt samma håll vilket gör skinkan extra mör i konsistensen. Vi kokar den sedan långsamt i sin egen lag. Resultatet är en saftig skinka med en finstämd balans mellan sött och salt.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.Sverige
450 kJ/110 kcal
20g
1,8g
1,6g
2,2g
0,7g
3,5g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.