• Kokt saltrulle

    Traditionellt rundstycke av nöt som har en fin och välbalanserad sälta.

    Kokt saltrulle

    Art nr. 560

    Kokas varsamt i en välbalanserad lag som

    skapar fin sälta åt detta traditionella

    rundstycke av nöt.

    Nötrulle, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

    Sverige

    460 kJ/110 kcal

    21g

    1,8g

    1,0g

    1,8g

    0,7g

    3,3g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Grillad Rostbiff

    Vackert rödrosa inuti, precis som en läcker rostbiff ska vara.

    Grillad Rostbiff

    Art nr.

    Mor Matildas Grillade Rostbiff är gjord av speciellt utvalt och finputsat svenskt nötkött. Den är kryddad runt om med vår egna utvalda kryddblandning som ger lite extra pepparton. Vi grillar köttet varsamt för att få den rätta rödrosa färgen.

    Nötkött, salt, kryddor, druvsocker (majs), stabilseringsmedel E451, glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325, kryddextrakt, kryddor (paprika).

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1,0g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    ca 5 kg

    1

    • Information saknas
  • Grillad Rostbiff

    Vackert rödrosa inuti, precis som en läcker rostbiff ska vara.

    Grillad Rostbiff

    Art nr.

    Mor Matildas Grillade Rostbiff är gjord av speciellt utvalt och finputsat svenskt nötkött. Den är kryddad runt om med vår egna utvalda kryddblandning som ger lite extra pepparton. Vi grillar köttet varsamt för att få den rätta rödrosa färgen.

    Nötkött, salt, kryddor,
    druvsocker (majs), stabiliseringsmedel E451,
    glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325,
    kryddextrakt, kryddor (paprika, vitlök).

    Sverige

    460kJ/110kcal

    21g

    1,9g

    1,0g

    1,6g

    0,7g

    2,2g

    1

    • Information saknas
  • Kokt skinka

    Naturlig mörhet och en finstämd balans mellan sött och salt.

    Kokt skinka

    Art nr.

    Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Delarna läggs för hand med köttfibrerna åt samma håll vilket gör skinkan extra mör i konsistensen. Vi kokar den sedan långsamt i sin egen lag. Resultatet är en saftig skinka med en finstämd balans mellan sött och salt.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

     

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

      Framställning står här
    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.