Vår vision är att ge folket en godare upplevesle av svenska charkuterier. Var kan vi uppfylla den bäst om inte under julhelgen, då vi verkligen får ta in den svenska traditionen genom alla våra sinnen. Vi möts av ett dignande julbord. Vi upplever doftrikedomen, smakar på den nygriljerade skinkan, känner hur den smälter i munnen. Hoppas du kan hitta just dina favoriter!
-
Bror Jakobs Lättrökta julskinka
Doftar, smakar och känns hemlagad – med en bevarad struktur precis som förr.
Bror Jakobs Lättrökta julskinka
Art nr. 597
Doftar, smakar och känns hemlagad – med en bevarad struktur precis som förr. Elegant rökighet för ett uns fylligare smak.
Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.
Sverige
490 kJ/120kcal
20g
2,3g
1,1g
2,6g
0,9g
3,0g
2,9 kg
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap √
-
Kokt rullsylta
En benfri kotlettrad som förädlas med julens kryddor, innan den rullas och varsamt kokas.
Kokt rullsylta
Art nr.
Sidfläsk av gris som förädlas med julens kryddor, innan den rullas och varsamt kokas.
Sidfläsk av gris, salt, druvsocker (majs), kryddor, socker, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Kötthalt 95%
Sverige
1300kJ/300kcal
14g
2,4g
1,5gr
28,0g
13gr
3,0g
1
- Information saknas
-
Griljerad julskinka
En skinka för det lilla hushållet. Saftig med rejäl köttsmak och på toppen en härlig glutenfri senapsgriljering.
Griljerad julskinka
Art nr. 501
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Kokas i sin egen lag som går på lina mellan sött och salt.
Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), kryddor, stabiliseringsmedel E451, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Sverige
440kJ/110kcal
20g
2,6g
1,4g
1,4g
0,5g
3,3g
ca 1kg
1
- –
-
Bakad pastej
Ugnsbakad och bredbar, tillverkad av svenska köttråvaror.
Bakad pastej
Art nr. 830
Ugnsbakad och bredbar, tillverkad av svenska köttråvaror.
Fett med svål från gris*, grislever* (33%),
vatten, VETEMJÖL, socker, SKUMMJÖLKSPULVER, salt,
kryddor (vitpeppar, muskotnöt), lök,
antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250.
*Ursprung SverigeSverige
1300kJ/310kcal
12g
9g
5,3g
24g
9,5g
1,8g
300g
1
- Gluten √
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
- Äggprotein –
- Soja- ärtprotein –
-
Aladåb i bit
En klassisk skinkaladåb. Kokningen i kryddad buljong förhöjer smakupplevelsen.
Aladåb i bit
Art nr. 810
En klassisk skinkaladåb. Kokningen i kryddad buljong förhöjer smakupplevelsen.
Griskött (70%), vatten, fett från gris, koksalt, kryddor (selleri), gelatin, druvsocker, vinäger, konserveringsmedel E250, kryddextrakt, smaktillsatser (sojaprotein), aromer.
Tyskland
406kJ/97kcal
17,7g
1,0g
0,4g
2,2g
0,8g
3,1g
250g
- Gluten –
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri √
- Senap –
- Sojaprotein √
- Ägg- ärtprotein –
-
Handlagd pressylta
Magert fläsk- och kalvkött som blandas med Julens kryddor. Köttet läggs i formar och varvas med späckplattor.
Handlagd pressylta
Art nr. 897
Magert fläsk- och kalvkött samt späck blandas med julkryddor som läggs om vartannat i speciella formar. Pressyltan ångkokas sedan varsamt.
Skinka, nötkött, späck, salt, druvsocker
(majs), kryddor, socker, kryddextrakt (muskot),
antioxidationsmedel E301, E325, stabiliserings-
medel E451, konserveringsmedel E250. Kötthalt 93%Sverige
750kJ/180kcal
18g
2,8g
1,4g
11g
3,7g
2,6g
250g
1
- Gluten –
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
- Soja- ägg- ärtprotein –
-
Mor Matildas Kokta senapsgriljerade julskinka 220g
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.
Mor Matildas Kokta senapsgriljerade julskinka 220g
Art nr. 792
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Kokas i sin egen lag som går på lina mellan sött och salt.
Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250
Sverige
440 kJ/110 kcal
20g
2,6 g
1,4 g
1,4 g
0,5 g
3,3 g
220g
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap √
-
Haga-Petters Rökta julkorv 400g
Bokspånsrökt korv med en löksötma och syrlighet i finfin balans. Hög kötthalt ger spänst i varje tugga.
Haga-Petters Rökta julkorv 400g
Art nr.
Bokspånsrökt korv med löksötma och syrlighet i finfin balans. Hög kötthalt ger spänst i varje tugga.
Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten),
KÄRNMJÖLKspulver, salt, späck, druvsocker
(majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel
E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 72%.Sverige
1200kJ/290kcal
12g
9,3g
2,2g
23g
8,2g
2,0g
1
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
-
Kokt rullsylta
En traditionell rullsylta med en tydlig fettrand.
Kokt rullsylta
Art nr. 798
En traditionell rullsylta med en tydlig fettrand. Tillagad på svensk fläsksida varvat med julens kryddor. Ångkokas i buljong.
Sidfläsk av gris, salt, druvsocker (majs), kryddor, socker, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Kötthalt 95%.
Sverige
1300kJ/300kcal
14g
2,4gr
1,5gr
28 gr
13gr
3,0gr
100g
1
- Information saknas
-
Urbenad rökt lammfiol
Knepet är att benet vrids ur så att steken går att skära i fina skivor
Urbenad rökt lammfiol
Art nr.
Knepet är att benet vrids ur så att steken går att skära i fina skivor. Vacker och delikat på julbordet.
Varmrökt benfri stek, alternativt med ben, av lamm, vatten, salt, glukossirap, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel E331, E301, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av bok.
Chile
550kJ/130kcal
19g
1,9g
0,2g
5,6g
2,5g
4,3g
ca 1,2kg
- Information saknas
-
Urbenad rökt lammfiol
Knepet är att benet vrids ur så att steken går att skära i fina skivor.
Urbenad rökt lammfiol
Art nr.
Knepet är att benet vrids ur så att steken går att skära i fina skivor. Vacker och delikat på julbordet.
Varmrökt benfri stek, alternativt med ben, av lamm, vatten, salt, glukossirap, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel E331, E301, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av bok.
Chile
550kJ/130kcal
19g
1,9g
0,2g
5,6g
2,5g
4,3g
- Information saknas
-
Mor Matildas Färdigkokta julskinka 3,5kg
Till vår färdigkokta julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.
Mor Matildas Färdigkokta julskinka 3,5kg
Art nr. 594
Till vår färdig kokta julskinka använder vi alltid de finaste bitarna av innan – och ytterlår. Här behöver du endast pensla på en griljering så är den klar.
Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Av den totala vikten är ca 20% buljong.Sverige
450kJ/110kcal
20g
1,8g
1,6g
2,2g
0,7g
3,5g
3,9 kg
1
- Information saknas
-
Kokt senapsgriljerad julskinka 450g
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.
Kokt senapsgriljerad julskinka 450g
Art nr. 794
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Kokas i sin egen lag som går på lina mellan sött och salt.
Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250
Sverige
440 kJ/110 kcal
20g
2,6 g
1,4 g
1,4 g
0,5 g
3,3 g
450g
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap √
-
Senapsgriljerad julkyckling
Svensk kyckling som är gjord på färska hela kycklingfiléer.
Senapsgriljerad julkyckling
Art nr.
Svensk kyckling som är gjord på färska hela kycklingfiléer. Julkycklingen är lättrökt med en glutenfri senapsgriljering för att få den äkta julkänslan och med en perfekt konsistens som smälter i munnen.
Kycklingbröst 95%, salt, druvsocker (majs), SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, veg. buljong, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.
Sverige
490kJ/115kcal
21g
2,8g
1,6g
2g
0,7g
3,5g
- Information saknas
-
Bror Jakobs Lättrökta julskinka 220g
Skinka är något mer smakrik då den röks lätt efter att den ångkokats.
Bror Jakobs Lättrökta julskinka 220g
Art nr. 793
Den rökta julskinkan får en fyllig och rik smak genom en lätt rökning efter att den ångkokats. Denna delikatess med skånska rötter har letat sig norröver och allt fler upptäcker dess fina smakkombination. Griljerad med senap och glutenfritt ströbröd.
Skinka 96% (helmuskel), salt, druv-socker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliserings-medel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.
Sverige
490kJ/120kcal
20g
2,3g
1,1g
2,6g
0,9g
3,0g
- Information saknas
-
Mor Matildas Kokta senapsgriljerade julskinka
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.
Mor Matildas Kokta senapsgriljerade julskinka
Art nr.
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Den kröns med senap och glutenfritt ströbröd. Känns hemlagad med en smak som går på lina mellan sött och salt.
Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Sverige
440kJ/110kcal
20g
2,6g
1,4g
1,4g
0,5g
3,3g
1
- Information saknas
-
Haga-Petters Rökta korv 250g
Bokspånsrökt korv med en löksötma och syrlighet i finfin balans. Hög kötthalt ger spänst i varje tugga.
Haga-Petters Rökta korv 250g
Art nr.
Bokspånsrökt korv med löksötma och syrlighet i finfin balans. Hög kötthalt ger spänst i varje tugga.
Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten),
KÄRNMJÖLKspulver, salt, späck, druvsocker
(majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel
E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 72%.Sverige
1200kJ/290kcal
12g
9,3g
2,2g
23g
8,2g
2,0g
1
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
-
Haga-Petters Julmedwurst med smak av Cognac
Haga-Petters Julmedwurst med smak av Cognac
Art nr. 499
Fläskkött, potatismos (potatisflingor,
vatten), späck, kryddmix (MJÖLKpulver, socker, lök,
maltodextrin, druvsocker (majs), antioxidations-
medel E301), salt, cognac 0,5% (cognac, naturlig
peppararom, färgämne E150a), kryddor (peppar,
koriander, paprika, rödbetspulver), konserverings-
medel E250, rökarom. Kötthalt 72%.Sverige
1200kJ/290kcal
12g
9,3g
2,2g
23g
8,2g
2,0g
180g
1
- Information saknas
-
Haga-Petters Cheddarsalami
En svensk vältorkad salami med härlig smak av cheddar. Den röks över bok spån på gammalt traditionellt sätt
Haga-Petters Cheddarsalami
Art nr.
Griskött, cheddarost 10% (pastöriserad MJÖLK, löpe, konserveringsmedel E251, E202, E235), salt, vitlök, kryddor, antioxidationsmedel E301, maltodextrin, druvsocker (majs), socker, cheddararom (cheddarost (MJÖLK), vatten, salt) konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har använts 140g kött.
Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
1
- Information saknas
-
Mor Matildas Srirachajulskinka
Här möts det traditionella och det moderna!
Mor Matildas Srirachajulskinka
Art nr.
En otumlad och varsamt kokt julskinka som griljeras med en chilihet srirachagriljering.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), citrusfiber, antioxidationsmedel E325,
E301, E330, sriracha 3%(chili, salt, vinäger, socker,
vitlök), ströbröd (majsgryn), kryddor, stabiliserings-
medel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserv-
eringsmedel E202, E211, E250.Sverige
510kJ/120kcal
21g
2,1g
1,2g
3,1g
1,4g
3,4g
1
- Information saknas
-
Mor Matildas Gammaldags julskinka
En traditionell färdigkokt julskinka med fettkant.
Mor Matildas Gammaldags julskinka
Art nr.
En traditionell färdigkokt julskinka med fettkant. Vi använder färsk skinka från Sverige och lägger varje skinka för hand och använder alltid samma skinkdetaljer. efter att skinkan saltas kokas den i sin egen lag.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
muskovadosocker, antioxidationsmedel E301,
konserveringsmedel E250.
Av den totala vikten är ca 20% buljong.Sverige
613kJ/146kcal
19g
1,7g
1,7g
6,8g
2,7g
2,8g
1
- Information saknas
-
Art nr. 810
250gr
- Information saknas
-
Aladåb
En klassisk skinkaladåb. Kokningen i kryddad buljong förhöjer smakupplevelsen.
Aladåb
Art nr. 596
En klassisk skinkaladåb. Kokningen i kryddad buljong förhöjer smakupplevelsen.
Griskött (70%), vatten, fett från gris, salt, kryddor (SELLERI), gelatin, druvsocker, vinäger, konserveringsmedel E 250, smaktillsatser (SOJAPROTEIN), kryddextrakt, aromer.
Tyskland
437kJ/104kcal
16g
1,0g
1,0g
4,0g
1,6g
2,0g
1,2kg
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri √
- Senap –
- Sojaprotein √
- Ägg- ärtprotein –
-
Mor Matildas Färdigkokta julskinka 2kg
Till vår färdigkokta julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.
Mor Matildas Färdigkokta julskinka 2kg
Art nr. 592
Till vår färdig kokta julskinka använder vi alltid de finaste bitarna av innan – och ytterlår. Här behöver du endast pensla på en griljering så är den klar.
592 Färdigkokt julskinka 2kg Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Av den totala vikten är ca 20% buljong.
Sverige
450kJ/110kcal
20g
1,8g
1,6g
2,2g
0,7g
3,5g
2 kg
1
- Information saknas
-
Charkuteriets Lättrökta senapsgriljerade julkyckling
Charkuteriets Lättrökta senapsgriljerade julkyckling
Art nr. 764
Sverige
200g
1
- Information saknas
-
Handlagd pressylta
Magert fläsk- och nöttkött som blandas med Julens kryddor.
Handlagd pressylta
Art nr.
Magert fläsk- och nötkött som blandas med Julens kryddor. Köttet läggs i formar och varvas med späckplattor.
Skinka, nötkött, späck, salt,
druvsocker (majs), kryddor, socker, kryddextrakt
(muskot), antioxidationsmedel E301, E325,
stabiliseringsmedel E451, konserveringsmedel E250.
Kötthalt 93%.Sverige
750kJ/180kcal
18g
2,8g
1,4g
11g
3,7g
2,6g
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Mor Matildas kokta snepasgriljerade julskinka
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.
Mor Matildas kokta snepasgriljerade julskinka
Art nr. 709
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Den kröns med senap och glutenfritt ströbröd. Känns hemlagad med en smak som går på lina mellan sött och salt.
Sverige
180g
1
- Information saknas
-
Handlagd pressylta
Magert fläsk- och nötkött som blandas med Julens kryddor. Köttet läggs i formar och varvas med späckplattor.
Handlagd pressylta
Art nr. 899
Magert fläsk- och nötkött som blandas med Julens kryddor. Köttet läggs i formar och
varvas med späckplattor.Skinka, nötkött, späck, salt,
druvsocker (majs), kryddor, socker, kryddextrakt
(muskot), antioxidationsmedel E301, E325,
stabiliseringsmedel E451, konserveringsmedel E250.
Kötthalt 93%.Sverige
750kJ/180kcal
18g
2,8g
1,4g
11g
3,7g
2,6g
ca 1500g
1
- Information saknas
-
Julkryddskinka
Typiska julkryddor som blandas med bitar från vår skinka.
Julkryddskinka
Art nr.
Bitar av skinka vänds i en generös bädd av julkryddor. Vi lägger skinkan i gammaldags formar och låter den kokas i sin egen lag. Detta gör den extra mustig med framträdande smaker av svart- och kryddpeppar.
Skinka i bitar, salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Sverige
490 kJ/120kcal
18 g
2,8 g
1,4 g
3,8 g
1,3 g
3,8 g
1
- Information saknas
-
Art nr. 596
ca 1200g
- Information saknas
-
Rökt julkyckling
Svensk senapsgriljerad kyckling med glutenfritt ströbröd.
Rökt julkyckling
Art nr. 763
Svensk kyckling som är gjord på färska hela svenska kycklingbröst. Julkycklingen är lättrökt med en lätt griljering för att få den äkta julkänslan och med en perfekt konsistens som smälter i munnen.
Kycklingbröst 95%, salt, druvsocker (majs), vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, majsgryn, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, veg. buljong, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.
Sverige
490kJ/115kcal
21g
2,8g
1,6g
2,0g
0,7g
3,5g
100g
- Information saknas
-
Bror Jakobs Lättrökta julskinka
Doftar, smakar och känns hemlagad – med en bevarad struktur precis som förr.
Bror Jakobs Lättrökta julskinka
Art nr. 797
Doftar, smakar och känns hemlagad – med en bevarad struktur precis som förr. Elegant rökighet för ett uns fylligare smak.
Skinka 96% (helmuskel), salt,druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättikssprit, socker, salt,kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedelE451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserverings-medel E250. Rökt med rökarom.
Sverige
490 kJ/120 kcal
20g
2,3g
1,1g
2,6g
0,9g
3,0g
110g
1
- Gluten –
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap √
- Soja- ägg- ärtprotein –
-
Julkryddskinka
Bitar av skinka vänds i en generös bädd av julkryddor.Vi lägger skinkan i gammaldags formar och låter den kokas i sin egen lag.
Julkryddskinka
Art nr. 716
Bitar av skinka vänds i en generös bädd av julkryddor. Vi lägger skinkan i gammaldags formar och låter den kokas i sin egen lag. Detta gör den extra mustig med framträdande smaker av svart- och kryddpeppar.
0Skinka i bitar, salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Sverige
490kJ/120kcal
18g
2,8g
1,4g
3,8g
1,3g
3,8g
120g
1
- Information saknas
-
Julmedwurst
Vår julmedwurst röks under lång tid för att få sin goda smak. Ett gediget hantverk som tillagats av svensk köttråvara.
Julmedwurst
Art nr. 10401
Vår julmedwurst röks under lång tid för att få sin goda smak. Ett gediget hantverk som tillagats av svensk köttråvara.
0Griskött, potatisstärkelse, nötkött, grisfett, koksalt, druvsocker, socker, hemoglobin, kryddor, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250.
Köttråvara: 68%
Sverige
1048kJ/350kcal
11g
7,0g
1,4g
32g
12g
2,5g
250g
1
- Gluten –
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
- Soja- ägg- ärtprotein –
-
Mor Matildas Rimmade julskinka 3,5kg
Till vår rimmade julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.
Mor Matildas Rimmade julskinka 3,5kg
Art nr. 598
Till vår rimmade julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.
SÅ HÄR ENKELT FÅR DU EN SAFTIG OCH SMAKFULL JULSKINKA
1. Sätt ugnen på 80 grader (över- och undervärme)
2. Ta bort det yttre svarta nätet.
3. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnsäker form.
4. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen (undvik etiketten).
5. Ställ formen längre ner i ugnen. Påsen ska inte vidröra något värmeelement.
6. Ta ur skinkan när termometern visar 70 grader.
7. Ställ den svalt någon timma, gärna i kylskåpet.Griljering: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 ägg med 2 msk sötstark senap och pensla skinkan. Sprid över ströbrödet och griljera i ca 10 min eller tills skinkan är gyllenbrun.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.Sverige
400kJ/95kcal
17g
1,2g
1,0g
2,5g
1,5g
2,5g
ca 3,5 kg
1
- Information saknas
-
Mor Matildas Rimmade julskinka 2kg
Till vår rimmade julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.
Mor Matildas Rimmade julskinka 2kg
Art nr. 591
Till vår rimmade julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.
SÅ HÄR ENKELT FÅR DU EN SAFTIG OCH SMAKFULL JULSKINKA
1. Sätt ugnen på 80 grader (över- och undervärme)
2. Ta bort det yttre svarta nätet.
3. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnsäker form.
4. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen (undvik etiketten).
5. Ställ formen längre ner i ugnen. Påsen ska inte vidröra något värmeelement.
6. Ta ur skinkan när termometern visar 70 grader.
7. Ställ den svalt någon timma, gärna i kylskåpet.Griljering: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 ägg med 2 msk sötstark senap och pensla skinkan. Sprid över ströbrödet och griljera i ca 10 min eller tills skinkan är gyllenbrun.
Ingredienser: Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325,
E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Energi 400kJ/95kcal, fett 2,5g, mättat fett 1,5g,
kolhydrater 1,2g, sockerarter 1,0g, protein 17g,
salt 2,5g. Köttråvara från Sverige.Sverige
400kJ/95kcal
17g
1,2g
1,0g
2,5g
1,5g
2,5g
ca 3,5 kg
1
- Information saknas
-
Mor Matildas Kokta och senapsgriljerade julskinka
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.
Mor Matildas Kokta och senapsgriljerade julskinka
Art nr. 599
Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Kokas i sin egen lag som går på lina mellan sött och salt.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325,
E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit,
socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn),
stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.Sverige
440kJ/110kcal
20g
2,6g
1,4g
1,4g
0,5g
3,3g
ca 2900g
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap √
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.