Vår vision är att ge folket en godare upplevesle av svenska charkuterier. Var kan vi uppfylla den bäst om inte under julhelgen, då vi verkligen får ta in den svenska traditionen genom alla våra sinnen. Vi möts av ett dignande julbord. Vi upplever doftrikedomen, smakar på den nygriljerade skinkan, känner hur den smälter i munnen. Hoppas du kan hitta just dina favoriter!

  • Bror Jakobs Lättrökta julskinka

    Doftar, smakar och känns hemlagad – med en bevarad struktur precis som förr.

    Bror Jakobs Lättrökta julskinka

    Art nr. 597

    Doftar, smakar och känns hemlagad – med en bevarad struktur precis som förr. Elegant rökighet för ett uns fylligare smak.

     

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

     

    Sverige

    490 kJ/120kcal

    20g

    2,3g

    1,1g

    2,6g

    0,9g

    3,0g

    2,9 kg

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Kokt rullsylta

    En benfri kotlettrad som förädlas med julens kryddor, innan den rullas och varsamt kokas.

    Kokt rullsylta

    Art nr.

    Sidfläsk av gris som förädlas med julens kryddor, innan den rullas och varsamt kokas.

    Sidfläsk av gris, salt, druvsocker (majs), kryddor, socker, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Kötthalt 95%

    Sverige

    1300kJ/300kcal

    14g

    2,4g

    1,5gr

    28,0g

    13gr

    3,0g

    1

    • Information saknas
  • Griljerad julskinka

    En skinka för det lilla hushållet. Saftig med rejäl köttsmak och på toppen en härlig glutenfri senapsgriljering.

    Griljerad julskinka

    Art nr. 501

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Kokas i sin egen lag som går på lina mellan sött och salt.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), kryddor, stabiliseringsmedel E451, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

     

    Sverige

    440kJ/110kcal

    20g

    2,6g

    1,4g

    1,4g

    0,5g

    3,3g

    ca 1kg

    1

  • Bakad pastej

    Ugnsbakad och bredbar, tillverkad av svenska köttråvaror.

    Bakad pastej

    Art nr. 830

    Ugnsbakad och bredbar, tillverkad av svenska köttråvaror.

    Fett med svål från gris*, grislever* (33%),
    vatten, VETEMJÖL, socker, SKUMMJÖLKSPULVER, salt,
    kryddor (vitpeppar, muskotnöt), lök,
    antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250.
    *Ursprung Sverige

    Sverige

    1300kJ/310kcal

    12g

    9g

    5,3g

    24g

    9,5g

    1,8g

    300g

    1

    • Gluten
    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
    • Äggprotein
    • Soja- ärtprotein
  • Aladåb i bit

    En klassisk skinkaladåb. Kokningen i kryddad buljong förhöjer smakupplevelsen.

    Aladåb i bit

    Art nr. 810

    En klassisk skinkaladåb. Kokningen i kryddad buljong förhöjer smakupplevelsen.

    Griskött (70%), vatten, fett från gris, koksalt, kryddor (selleri), gelatin, druvsocker, vinäger, konserveringsmedel E250, kryddextrakt, smaktillsatser (sojaprotein), aromer.

    Tyskland

    406kJ/97kcal

    17,7g

    1,0g

    0,4g

    2,2g

    0,8g

    3,1g

    250g

    • Gluten
    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
    • Sojaprotein
    • Ägg- ärtprotein
  • Handlagd pressylta

    Magert fläsk- och kalvkött som blandas med Julens kryddor. Köttet läggs i formar och varvas med späckplattor.

    Handlagd pressylta

    Art nr. 897

    Magert fläsk- och kalvkött samt späck blandas med julkryddor som läggs om vartannat i speciella formar. Pressyltan ångkokas sedan varsamt.

    Skinka, nötkött, späck, salt, druvsocker
    (majs), kryddor, socker, kryddextrakt (muskot),
    antioxidationsmedel E301, E325, stabiliserings-
    medel E451, konserveringsmedel E250. Kötthalt 93%

    Sverige

    750kJ/180kcal

    18g

    2,8g

    1,4g

    11g

    3,7g

    2,6g

    250g

    1

    • Gluten
    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
    • Soja- ägg- ärtprotein
  • Mor Matildas Kokta senapsgriljerade julskinka 220g

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.

    Mor Matildas Kokta senapsgriljerade julskinka 220g

    Art nr. 792

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Kokas i sin egen lag som går på lina mellan sött och salt.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250

     

    Sverige

    440 kJ/110 kcal

    20g

    2,6 g

    1,4 g

    1,4 g

    0,5 g

    3,3 g

    220g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Haga-Petters Rökta julkorv 400g

    Bokspånsrökt korv med en löksötma och syrlighet i finfin balans. Hög kötthalt ger spänst i varje tugga.

    Haga-Petters Rökta julkorv 400g

    Art nr.

    Bokspånsrökt korv med löksötma och syrlighet i finfin balans. Hög kötthalt ger spänst i varje tugga.

    Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten),
    KÄRNMJÖLKspulver, salt, späck, druvsocker
    (majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel
    E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 72%.

    Sverige

    1200kJ/290kcal

    12g

    9,3g

    2,2g

    23g

    8,2g

    2,0g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Kokt rullsylta

    En traditionell rullsylta med en tydlig fettrand.

    Kokt rullsylta

    Art nr. 798

    En traditionell rullsylta med en tydlig fettrand. Tillagad på svensk fläsksida varvat med julens kryddor. Ångkokas i buljong.

    Sidfläsk av gris, salt, druvsocker (majs), kryddor, socker, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Kötthalt 95%.

     

     

     

    Sverige

    1300kJ/300kcal

    14g

    2,4gr

    1,5gr

    28 gr

    13gr

    3,0gr

    100g

    1

    • Information saknas
  • Urbenad rökt lammfiol

    Knepet är att benet vrids ur så att steken går att skära i fina skivor

    Urbenad rökt lammfiol

    Art nr.

    Knepet är att benet vrids ur så att steken går att skära i fina skivor. Vacker och delikat på julbordet.

    Varmrökt benfri stek, alternativt med ben, av lamm, vatten, salt, glukossirap, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel E331, E301, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av bok.

    Chile

    550kJ/130kcal

    19g

    1,9g

    0,2g

    5,6g

    2,5g

    4,3g

    ca 1,2kg

    • Information saknas
  • Urbenad rökt lammfiol

    Knepet är att benet vrids ur så att steken går att skära i fina skivor.

    Urbenad rökt lammfiol

    Art nr.

    Knepet är att benet vrids ur så att steken går att skära i fina skivor. Vacker och delikat på julbordet.

    Varmrökt benfri stek, alternativt med ben, av lamm, vatten, salt, glukossirap, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel E331, E301, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av bok.

    Chile

    550kJ/130kcal

    19g

    1,9g

    0,2g

    5,6g

    2,5g

    4,3g

    • Information saknas
  • Mor Matildas Färdigkokta julskinka 3,5kg

    Till vår färdigkokta julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.

    Mor Matildas Färdigkokta julskinka 3,5kg

    Art nr. 594

    Till vår färdig kokta julskinka använder vi alltid de finaste bitarna av innan – och ytterlår. Här behöver du endast pensla på en griljering så är den klar.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Av den totala vikten är ca 20% buljong.

     

    Sverige

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    3,9 kg

    1

    • Information saknas
  • Kokt senapsgriljerad julskinka 450g

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.

    Kokt senapsgriljerad julskinka 450g

    Art nr. 794

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Kokas i sin egen lag som går på lina mellan sött och salt.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250

     

    Sverige

    440 kJ/110 kcal

    20g

    2,6 g

    1,4 g

    1,4 g

    0,5 g

    3,3 g

    450g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Senapsgriljerad julkyckling

    Svensk kyckling som är gjord på färska hela kycklingfiléer.

    Senapsgriljerad julkyckling

    Art nr.

    Svensk kyckling som är gjord på färska hela kycklingfiléer. Julkycklingen är lättrökt med en glutenfri senapsgriljering för att få den äkta julkänslan och med en perfekt konsistens som smälter i munnen.

    Kycklingbröst 95%, salt, druvsocker (majs), SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, veg. buljong, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    490kJ/115kcal

    21g

    2,8g

    1,6g

    2g

    0,7g

    3,5g

    • Information saknas
  • Bror Jakobs Lättrökta julskinka 220g

    Skinka är något mer smakrik då den röks lätt efter att den ångkokats.

    Bror Jakobs Lättrökta julskinka 220g

    Art nr. 793

    Den rökta julskinkan får en fyllig och rik smak genom en lätt rökning efter att den ångkokats. Denna delikatess med skånska rötter har letat sig norröver och allt fler upptäcker dess fina smakkombination. Griljerad med senap och glutenfritt ströbröd.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druv-socker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliserings-medel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    490kJ/120kcal

    20g

    2,3g

    1,1g

    2,6g

    0,9g

    3,0g

    • Information saknas
  • Mor Matildas Kokta senapsgriljerade julskinka

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.

    Mor Matildas Kokta senapsgriljerade julskinka

    Art nr.

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Den kröns med senap och glutenfritt ströbröd. Känns hemlagad med en smak som går på lina mellan sött och salt.

    Skinka 96% (helmuskel), salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

     

     

    Sverige

    440kJ/110kcal

    20g

    2,6g

    1,4g

    1,4g

    0,5g

    3,3g

    1

    • Information saknas
  • Haga-Petters Rökta korv 250g

    Bokspånsrökt korv med en löksötma och syrlighet i finfin balans. Hög kötthalt ger spänst i varje tugga.

    Haga-Petters Rökta korv 250g

    Art nr.

    Bokspånsrökt korv med löksötma och syrlighet i finfin balans. Hög kötthalt ger spänst i varje tugga.

    Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten),
    KÄRNMJÖLKspulver, salt, späck, druvsocker
    (majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel
    E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 72%.

    Sverige

    1200kJ/290kcal

    12g

    9,3g

    2,2g

    23g

    8,2g

    2,0g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Haga-Petters Julmedwurst med smak av Cognac

    Haga-Petters Julmedwurst med smak av Cognac

    Art nr. 499

    Fläskkött, potatismos (potatisflingor,
    vatten), späck, kryddmix (MJÖLKpulver, socker, lök,
    maltodextrin, druvsocker (majs), antioxidations-
    medel E301), salt, cognac 0,5% (cognac, naturlig
    peppararom, färgämne E150a), kryddor (peppar,
    koriander, paprika, rödbetspulver), konserverings-
    medel E250, rökarom. Kötthalt 72%.

    Sverige

    1200kJ/290kcal

    12g

    9,3g

    2,2g

    23g

    8,2g

    2,0g

    180g

    1

    • Information saknas
  • Haga-Petters Cheddarsalami

    En svensk vältorkad salami med härlig smak av cheddar. Den röks över bok spån på gammalt traditionellt sätt

    Haga-Petters Cheddarsalami

    Art nr.

    Griskött, cheddarost 10% (pastöriserad MJÖLK, löpe, konserveringsmedel E251, E202, E235), salt, vitlök, kryddor, antioxidationsmedel E301, maltodextrin, druvsocker (majs), socker, cheddararom (cheddarost (MJÖLK), vatten, salt) konserveringsmedel E250. Till 100g färdig vara har använts 140g kött.

    Sverige

    1650kJ/360kcal

    24g

    2,8g

    0,5g

    32g

    11g

    4,3g

    1

    • Information saknas
  • Mor Matildas Srirachajulskinka

    Här möts det traditionella och det moderna!

    Mor Matildas Srirachajulskinka

    Art nr.

    En otumlad och varsamt kokt julskinka som griljeras med en chilihet srirachagriljering.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), citrusfiber, antioxidationsmedel E325,
    E301, E330, sriracha 3%(chili, salt, vinäger, socker,
    vitlök), ströbröd (majsgryn), kryddor, stabiliserings-
    medel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserv-
    eringsmedel E202, E211, E250.

    Sverige

    510kJ/120kcal

    21g

    2,1g

    1,2g

    3,1g

    1,4g

    3,4g

    1

    • Information saknas
  • Mor Matildas Gammaldags julskinka

    En traditionell färdigkokt julskinka med fettkant.

    Mor Matildas Gammaldags julskinka

    Art nr.

    En traditionell färdigkokt julskinka med fettkant. Vi använder färsk skinka från Sverige och lägger varje skinka för hand och använder alltid samma skinkdetaljer. efter att skinkan saltas kokas den i sin egen lag.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    muskovadosocker, antioxidationsmedel E301,
    konserveringsmedel E250.
    Av den totala vikten är ca 20% buljong.

    Sverige

    613kJ/146kcal

    19g

    1,7g

    1,7g

    6,8g

    2,7g

    2,8g

    1

    • Information saknas

    Art nr. 810

    250gr

    • Information saknas
  • Aladåb

    En klassisk skinkaladåb. Kokningen i kryddad buljong förhöjer smakupplevelsen.

    Aladåb

    Art nr. 596

    En klassisk skinkaladåb. Kokningen i kryddad buljong förhöjer smakupplevelsen.

    Griskött (70%), vatten, fett från gris, salt, kryddor (SELLERI), gelatin, druvsocker, vinäger, konserveringsmedel E 250, smaktillsatser (SOJAPROTEIN), kryddextrakt, aromer.

    Tyskland

    437kJ/104kcal

    16g

    1,0g

    1,0g

    4,0g

    1,6g

    2,0g

    1,2kg

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
    • Sojaprotein
    • Ägg- ärtprotein
  • Mor Matildas Färdigkokta julskinka 2kg

    Till vår färdigkokta julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.

    Mor Matildas Färdigkokta julskinka 2kg

    Art nr. 592

    Till vår färdig kokta julskinka använder vi alltid de finaste bitarna av innan – och ytterlår. Här behöver du endast pensla på en griljering så är den klar.

    592 Färdigkokt julskinka 2kg Skinka 96% (helmuskel), salt,  druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Av den totala vikten är ca 20% buljong.

     

    Sverige

    450kJ/110kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    2 kg

    1

    • Information saknas
  • Charkuteriets Lättrökta senapsgriljerade julkyckling

    Charkuteriets Lättrökta senapsgriljerade julkyckling

    Art nr. 764

    Sverige

    200g

    1

    • Information saknas
  • Handlagd pressylta

    Magert fläsk- och nöttkött som blandas med Julens kryddor.

    Handlagd pressylta

    Art nr.

    Magert fläsk- och nötkött som blandas med Julens kryddor. Köttet läggs i formar och varvas med späckplattor.

    Skinka, nötkött, späck, salt,
    druvsocker (majs), kryddor, socker, kryddextrakt
    (muskot), antioxidationsmedel E301, E325,
    stabiliseringsmedel E451, konserveringsmedel E250.
    Kötthalt 93%.

    Sverige

    750kJ/180kcal

    18g

    2,8g

    1,4g

    11g

    3,7g

    2,6g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Mor Matildas kokta snepasgriljerade julskinka

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.

    Mor Matildas kokta snepasgriljerade julskinka

    Art nr. 709

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Den kröns med senap och glutenfritt ströbröd. Känns hemlagad med en smak som går på lina mellan sött och salt.

    Sverige

    180g

    1

    • Information saknas
  • Handlagd pressylta

    Magert fläsk- och nötkött som blandas med Julens kryddor. Köttet läggs i formar och varvas med späckplattor.

    Handlagd pressylta

    Art nr. 899

    Magert fläsk- och nötkött som blandas med Julens kryddor. Köttet läggs i formar och
    varvas med späckplattor.

    Skinka, nötkött, späck, salt,
    druvsocker (majs), kryddor, socker, kryddextrakt
    (muskot), antioxidationsmedel E301, E325,
    stabiliseringsmedel E451, konserveringsmedel E250.
    Kötthalt 93%.

     

    Sverige

    750kJ/180kcal

    18g

    2,8g

    1,4g

    11g

    3,7g

    2,6g

    ca 1500g

    1

    • Information saknas
  • Julkryddskinka

    Typiska julkryddor som blandas med bitar från vår skinka.

    Julkryddskinka

    Art nr.

    Bitar av skinka vänds i en generös bädd av julkryddor. Vi lägger skinkan i gammaldags formar och låter den kokas i sin egen lag. Detta gör den extra mustig med framträdande smaker av svart- och kryddpeppar.

    Skinka i bitar, salt,

    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,

    stabiliseringsmedel E451, kryddor,

    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

     

    Sverige

    490 kJ/120kcal

    18 g

    2,8 g

    1,4 g

    3,8 g

    1,3 g

    3,8 g

    1

    • Information saknas

    Art nr. 596

    ca 1200g

    • Information saknas
  • Rökt julkyckling

    Svensk senapsgriljerad kyckling med glutenfritt ströbröd.

    Rökt julkyckling

    Art nr. 763

    Svensk kyckling som är gjord på färska hela svenska kycklingbröst. Julkycklingen är lättrökt med en lätt griljering för att få den äkta julkänslan och med en perfekt konsistens som smälter i munnen.

    Kycklingbröst 95%, salt, druvsocker (majs), vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit, socker, majsgryn, antioxidationsmedel E325, E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor, veg. buljong, kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    490kJ/115kcal

    21g

    2,8g

    1,6g

    2,0g

    0,7g

    3,5g

    100g

    • Information saknas
  • Bror Jakobs Lättrökta julskinka

    Doftar, smakar och känns hemlagad – med en bevarad struktur precis som förr.

    Bror Jakobs Lättrökta julskinka

    Art nr. 797

    Doftar, smakar och känns hemlagad – med en bevarad struktur precis som förr. Elegant rökighet för ett uns fylligare smak.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättikssprit, socker, salt,kryddor), ströbröd (majsgryn), stabiliseringsmedelE451, kryddor, kryddextrakt (muskot), konserverings-medel E250. Rökt med rökarom.

    Sverige

    490 kJ/120 kcal

    20g

    2,3g

    1,1g

    2,6g

    0,9g

    3,0g

    110g

    1

    • Gluten
    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
    • Soja- ägg- ärtprotein
  • Julkryddskinka

    Bitar av skinka vänds i en generös bädd av julkryddor.Vi lägger skinkan i gammaldags formar och låter den kokas i sin egen lag.

    Julkryddskinka

    Art nr. 716

    Bitar av skinka vänds i en generös bädd av julkryddor. Vi lägger skinkan i gammaldags formar och låter den kokas i sin egen lag. Detta gör den extra mustig med framträdande smaker av svart- och kryddpeppar.

    0Skinka i bitar, salt,

    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,

    stabiliseringsmedel E451, kryddor,

    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

     

    Sverige

    490kJ/120kcal

    18g

    2,8g

    1,4g

    3,8g

    1,3g

    3,8g

    120g

    1

    • Information saknas
  • Julmedwurst

    Vår julmedwurst röks under lång tid för att få sin goda smak. Ett gediget hantverk som tillagats av svensk köttråvara.

    Julmedwurst

    Art nr. 10401

    Vår julmedwurst röks under lång tid för att få sin goda smak. Ett gediget hantverk som tillagats av svensk köttråvara.

    0Griskött, potatisstärkelse, nötkött, grisfett, koksalt, druvsocker, socker, hemoglobin, kryddor, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250.

    Köttråvara: 68%

    Sverige

    1048kJ/350kcal

    11g

    7,0g

    1,4g

    32g

    12g

    2,5g

    250g

    1

    • Gluten
    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
    • Soja- ägg- ärtprotein
  • Mor Matildas Rimmade julskinka 3,5kg

    Till vår rimmade julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.

    Mor Matildas Rimmade julskinka 3,5kg

    Art nr. 598

    Till vår rimmade julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.

    SÅ HÄR ENKELT FÅR DU EN SAFTIG OCH SMAKFULL JULSKINKA
    1. Sätt ugnen på 80 grader (över- och undervärme)
    2. Ta bort det yttre svarta nätet.
    3. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnsäker form.
    4. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen (undvik etiketten).
    5. Ställ formen längre ner i ugnen. Påsen ska inte vidröra något värmeelement.
    6. Ta ur skinkan när termometern visar 70 grader.
    7. Ställ den svalt någon timma, gärna i kylskåpet.

    Griljering: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 ägg med 2 msk sötstark senap och pensla skinkan. Sprid över ströbrödet och griljera i ca 10 min eller tills skinkan är gyllenbrun.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

     

     

    Sverige

    400kJ/95kcal

    17g

    1,2g

    1,0g

    2,5g

    1,5g

    2,5g

    ca 3,5 kg

    1

    • Information saknas
  • Mor Matildas Rimmade julskinka 2kg

    Till vår rimmade julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.

    Mor Matildas Rimmade julskinka 2kg

    Art nr. 591

    Till vår rimmade julskinka använder vi alltid de finaste bitarna, innan- och ytterlår.

    SÅ HÄR ENKELT FÅR DU EN SAFTIG OCH SMAKFULL JULSKINKA
    1. Sätt ugnen på 80 grader (över- och undervärme)
    2. Ta bort det yttre svarta nätet.
    3. Lägg skinkan med sin stekpåse i en ugnsäker form.
    4. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i den tjockaste delen (undvik etiketten).
    5. Ställ formen längre ner i ugnen. Påsen ska inte vidröra något värmeelement.
    6. Ta ur skinkan när termometern visar 70 grader.
    7. Ställ den svalt någon timma, gärna i kylskåpet.

    Griljering: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 1 ägg med 2 msk sötstark senap och pensla skinkan. Sprid över ströbrödet och griljera i ca 10 min eller tills skinkan är gyllenbrun.

    Ingredienser: Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325,
    E301, stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Energi 400kJ/95kcal, fett 2,5g, mättat fett 1,5g,
    kolhydrater 1,2g, sockerarter 1,0g, protein 17g,
    salt 2,5g. Köttråvara från Sverige.

     

     

    Sverige

    400kJ/95kcal

    17g

    1,2g

    1,0g

    2,5g

    1,5g

    2,5g

    ca 3,5 kg

    1

    • Information saknas
  • Mor Matildas Kokta och senapsgriljerade julskinka

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr.

    Mor Matildas Kokta och senapsgriljerade julskinka

    Art nr. 599

    Skinkan doftar, smakar och känns hemlagad med en bevarad struktur precis som förr. Kokas i sin egen lag som går på lina mellan sött och salt.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325,
    E301, SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättiksprit,
    socker, salt, kryddor), ströbröd (majsgryn),
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

     

    Sverige

    440kJ/110kcal

    20g

    2,6g

    1,4g

    1,4g

    0,5g

    3,3g

    ca 2900g

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

      Framställning står här
    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.