-
Chimichurriskinka
Marinerad i whisky, fylld och smaksatt med chimichurri.
Chimichurriskinka
Art nr.
En handlagd skinka tillagad av utvalda skinkbitar som vi marinerar i whisky. Vi fyller och smaksätter skinkan med en kryddblandning
bestående av skinkfärs blandad med chimichurrikrydda. Därefter nätas och varmröks den varsamt på galler.Griskött (81%helmuskel, 11% färs), vatten, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301, whisky, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt, (muskot), lök, persilja, oregano, arom, konserveringsmedel E250. Rökt med rök arom av lönn och ek.
Sverige
450kJ/110kcal
20g
1,8g
1,6g
2,2g
0,7g
3,5g
1
- –
-
Tomat- & ramslökskinka
Fylld och smaksatt skinka med tomat och ramslök.
Tomat- & ramslökskinka
Art nr.
En handlagd skinka tillagad av utvalda skinkbitar. Vi fyller och smaksätter skinkan med en kryddblandning bestående av skinkfärs blandad med tomat och ramslökskrydda. Därefter nätas och varmröks den varsamt på galler.
Griskött (81%helmuskel, 11% färs), vatten, salt, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,whisky, stabiliseringsmedel E451, kryddor, kryddextrakt (muskot), tomat, kryddor, örter, glukossirap, veg. buljong, dextros, salt, arom, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom av lönn och ek.
Sverige
450kJ/110kcal
20g
1,8g
1,6g
2,2g
0,7g
3,5g
1
- Information saknas
-
Grillad rostbiff
En mör och saftig rostbiff som tillagas långsamt och försiktigt.
Grillad rostbiff
Art nr.
Denna rostbiffen görs av svenskt innanlår som först får koka länge. Därefter grillas den försiktigt och sist rullas den i Jakobsdals egna kryddblandning.
Nötinnanlår, salt, kryddor, druvsocker (majs), glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325, kryddextrakt, lök, majsstärkelse, socker, vitlök, grönsaksbuljong, naturlig arom.
Sverige
460kJ/110kcal
21g
1,9g
1g
1,6g
0,7g
2,2g
1
- Information saknas
-
Vinmarinerad rostbiff
En mör och saftig rostbiff som tillagas långsamt och försiktigt.
Vinmarinerad rostbiff
Art nr.
Denna vinmarinerade rostbiffen görs av svenskt innanlår som först får koka länge i vin. Därefter grillas den försiktigt.
Nötinnanlår, vin 3% (SULFIT), salt, kryddor, druvsocker (majs), glukossirap, arom, antioxidationsmedel E301, E325, kryddextrakt, lök, majsstärkelse, socker, vitlök, grönsaksbuljong, naturlig arom.
Sverige
460kJ/110kcal
21g
1,9g
1,0g
1,6g
0,7g
2,2g
1
- Information saknas
-
Rökt skinka
Gallerrökta skinka smaksatt med enbär, päron och granskott.
Rökt skinka
Art nr.
Gallerrökta skinka smaksatt med enbär, päron och granskott. Varmröks på galler och griljeras med en söt blandning smaksatt med enbär, päron och granskott. Skinkan har en smak och doft som för tankarna till den svenska skogen.
Skinka 96% (helmuskel), salt, päronpuré,
socker, druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325,
E301, ginarom, granskott, enbär, citrusfibrer,
granskottsarom, kryddor, stabiliseringsmedel E415, E451,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
Rökt med rökarom av lönn och ek.Sverige
600kJ/140kcal
21g
3,4g
2,5g
6,0g
2,4g
3,4g
1
- Information saknas
-
Björkrökt skinka
Den här skinkan röker vi över björkspån i ett halvt dygn. Det ger en stark röksmak, balanserad sälta och precis rätt tuggmotstånd.
Björkrökt skinka
Art nr.
Björken är ett av våra vanligaste träd och en symbol för den svenska naturen. När Dan i vårt innovationsteam fick en massa björk av sin granne, ville han testa att skapa en ursvensk skinka rökt på björkspån. Det som var ett hemmaprojekt blev en intern favorit med sin tydliga röksmak och sälta. Men den goda smaken, som påminner om att sitta runt en lägereld, har sitt pris. Björkspånen slocknar lätt och måste ständigt övervakas under de 8-12 timmar tillagningen tar. Vi tycker att det är väl värt besväret.
Skinka 96% (helmuskel), salt,
druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
stabiliseringsmedel E451, kryddor,
kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.Sverige
450kJ/110kcal
20g
1,8g
1,6g
2,2g
0,7g
3,5g
1
- Information saknas
-
Art nr. 576
ca 4,3kg
- Information saknas
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.