-
Ekologisk rökt korv
Bokspånsrökt korv med löksötma och syrlighet. Av ekologiska råvaror.
Ekologisk rökt korv
Art nr. 415
Magert svenskt kött blandas med späck och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.
Kött från gris*, potatismos* (potatisflingor, vatten), SKUMMJÖLKspulver*, salt, späcktärningar*, druvsocker*, socker*, lök*, kryddor*, antioxidationsmedelE300,E301, konserveringsmedelE250.
* ekologisk råvara/ingrediens/tillsats. Kötthalt 72%. Tillverkad av svenska köttråvaror.
Sverige
1300 kJ/310 kcal
12 g
8,4 g
2,6 g
26 g
9,0 g
2,5 g
ca 1300 g
1
- Information saknas
-
Tryffelsalami
Tryffelsalami
Art nr. 364
Griskött, salt, tryffel 0,6%, kryddor,
vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
druvsocker (majs), socker,
tryffelarom, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
60g
1
- Information saknas
-
Vitlöksalami
En italiensk klassiker som kallröks över bokspån på svenskt vis.
Vitlöksalami
Art nr.
Vi tillagar salamin av svenskt fläskkött. Efter att korven är stoppad och klar hängs den på en rökvagn och kallröks i två-tre veckor. Sedan lufttorkas den i ytterligare två-tre veckor. Känsliga charkuteristhänder avgör när salamin har uppnått perfekt mognad och torrhet. Varsågod, en italiensk klassiker på svenskt vis!
Griskött, salt, vitlök, kryddor,
antioxidationsmedel E301, socker,
konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 142g kött.Sverige
1650kJ/390kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
1
- Information saknas
-
Kallrökta pilsnerpinnar Original
Fin mognad, krydda och hårdhet efter lång rökning över bokspån och torkning.
Kallrökta pilsnerpinnar Original
Art nr.
Tillagad av svenska råvaror. Pilsnerpinnen är gjord på gammaldags vis med kallrökning och torkning över lång tid. En ölkorv med ett unikt tuggmotstånd med en mild smak av vitlök och inslag av chili
Kött från gris, salt, vitlök, kryddor,
maltodextrin, socker, druvsocker (majs), antioxid-
ationsmedel E301, konserveringsmedel E250, naturlig arom.
Till 100 g färdig vara har 183 g kött använts.
Tillverkad av svenska köttråvaror. Ätbart skinn.
Förpackad i en skyddad atmosfär.Sverige
2000kJ/500kcal
30 g
3,1 g
3,1 g
42 g
17 g
4,6 g
1
- Information saknas
-
Kallrökta pilsnerpinnar Chili
Fin mognad, krydda och hårdhet efter lång rökning över bokspån och torkning.
Kallrökta pilsnerpinnar Chili
Art nr.
Tillagad av svenska råvaror. Pilsnerpinnen är gjord på gammaldags vis med kallrökning och torkning över lång tid. En ölkorv med ett unikt tuggmotstånd med en het smak av chili och paprika.
Kött från gris, salt, kryddor (chili 0,3%), vitlök,
antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
druvsocker (majs), socker, kryddextrakt
paprika, konserveringsmedel E250, naturlig arom.
Till 100 g färdig vara har 183 g kött använts.
Tillverkad av svenska köttråvaror. Ätbart skinn.
Förpackad i en skyddad atmosfär.Sverige
2000kJ/480kcal
33 g
3,4 g
3,4 g
39 g
16 g
4,6 g
1
- Information saknas
-
Kallrökta pilsnerpinnar Tryffel
Fin mognad, krydda och hårdhet efter lång rökning över bokspån och torkning.
Kallrökta pilsnerpinnar Tryffel
Art nr.
Tillagad av svenska råvaror. Pilsnerpinnen är gjord på gammaldags vis med kallrökning och torkning över lång tid. En ölkorv med ett unikt tuggmotstånd med en rund smak av tryffel.
Kött från gris, salt, tryffel 1,2%, kryddor,
vitlök, antioxidationsmedel E301,
maltodextrin, druvsocker (majs), socker,
aromer, konserveringsmedel E250.
Till 100 g färdig vara har 184 g kött använts.
Tillverkad av svenska köttråvaror. Ätbart skinn.
Förapckad i en skyddad atmosfär.Sverige
2000kJ/480kcal
31 g
2,3 g
2,3 g
39 g
16 g
4,0 g
1
- Information saknas
-
Rökt korv
Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.
Rökt korv
Art nr.
Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.
Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten),
KÄRNMJÖLKspulver, salt, späck, druvsocker
(majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel
E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 72%.Sverige
1200 kJ/290 kcal
12g
9,3g
2,2g
23g
8,2g
2,0g
<+8°C
1
- Komjölksprotein √
- Selleri –
- Senap –
-
Kalvkorv av fläsk- och kalvkött
Lent och finmalt pålägg med stor plats i göteborgarnas hjärtan.
Kalvkorv av fläsk- och kalvkött
Art nr.
Fläsk- och kalvkött av svensk köttråvara skapar en jämn smet. Vi stoppar korven och röker och kokar den om vartannat tills vi har ett lent och finmalt pålägg, tillagat av fläskkött med inslag av kalv. Har av tradition en stor plats i göteborgarnas hjärtan.
Griskött (62%), vatten, kalvkött (8%), potatismjöl, salt, MJÖLKpulver, druvsocker (majs), kryddor, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.
Sverige
700 kJ/170 kcal
13g
4,1g
1,5g
11g
3,7g
1,6g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
-
Olivmortadella
Svenskt hantverk med en stor portion paprikafyllda spanska oliver.
Olivmortadella
Art nr. 230
En svensk italienare tillagad med svensk köttråvara av fläsk och nötkött. Vi dekorerar mortadellan med en stor portion paprikafyllda spanska oliver. Ett stilrent svenskt hantverk med kontinental prägel och len sälta.
Griskött, vatten, nötkött, oliver fyllda med
paprikapasta (11%), potatismjöl, salt, druvsocker (majs),
kryddor, antioxidationsmedel E301,
konserveringsmedel E250. Rökt med rökarom.Sverige
900kJ/210kcal
11g
6,1g
2,0g
16g
5,5g
2,2g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Vitlökssalami
En italiensk klassiker som kallröks över bokspån på svenskt vis.
Vitlökssalami
Art nr.
Vi tillagar salamin av svenskt fläskkött. Efter att korven är stoppad och klar hängs den på en rökvagn och kallröks i två-tre veckor. Sedan lufttorkas den i ytterligare två-tre veckor. Känsliga charkuteristhänder avgör när salamin har uppnått perfekt mognad och torrhet. Varsågod, en italiensk klassiker på svenskt vis!
Griskött, salt, vitlök, kryddor (peppar, koriander, paprika, rödbetspulver), antioxidationsmedel E301, socker, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdigvara har det använts 142g kött.Sverige
1650 kJ/390 kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos –
- Selleri –
- Senap –
-
Grönpepparsalami
Bokspånsrökt, med grönpeppar för syra, friskhet och örtig grässmak.
Grönpepparsalami
Art nr. 460
Vi tillagar salamin av svenskt fläskkött. Efter att korven är stoppad och klar hängs den på en rökvagn och kallröks i två-tre veckor. Sedan lufttorkas den i ytterligare två-tre veckor. Känsliga charkuteristhänder avgör när salamin har uppnått perfekt mognad och torrhet. Grönpepparkornen bidrar med syra, friskhet och örtig grässmak.
Griskött, salt, vitlök, kryddor,
grönpeppar (0,6%), antioxidationsmedel E301,
socker, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 142g kött.Sverige
1500 kJ/360 kcal
25g
2,8g
0,5g
28g
11g
4,3g
<+8°C
1
- Information saknas
-
Rökt korv
Bokspånsrökt, med spänst i varje tugga och finfin löksötma och syrlighet.
Rökt korv
Art nr.
Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en utdragen procedur som kan ta olika lång tid varje gång. Korven har löksötma och syrlighet i god balans, med spänst i varje tugga. Doften tar dig till svunna tider – en finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.
Kött från gris, potatismos (potatisflingor, vatten),
KÄRNMJÖLKspulver, salt, späck, druvsocker
(majs), kryddor, socker, lök, antioxidationsmedel
E301, konserveringsmedel E250. Kötthalt 72%.Sverige
1200 kJ/290 kcal
12 g
9,3 g
2,2 g
23 g
8,2 g
2,0 g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
-
Rökt korv ekologisk
Bokspånsrökt korv med löksötma och syrlighet. Av ekologiska råvaror.
Rökt korv ekologisk
Art nr.
Alla råvaror är ekologiska. Späck blandas med magert svenskt kött och potatismos. Vi låter korven rökas på traditionellt sätt över bokspån, en ovanligt lång procedur. Resultatet är en något ljusare korv med löksötma och syrlighet i god balans – och spänst i varje tugga. En finfin skapelse i farfar Agnar ”Haga-Petter” Petterssons anda.
Kött från gris*, potatismos* (potatisflingor, vatten), SKUMMJÖLKspulver*, salt, späcktärningar*, druvsocker*, kryddor*, socker*, lök*, antioxidationsmedel E300, E301, konserveringsmedel E250. *EU-ekologisk råvara/ingrediens/tillsats. Kötthalt 72%.
Sverige
1300 kJ/310 kcal
12g
8,4g
2,6g
26g
9,0g
2,5g
200g
<+8°C
1
- Komjölksprotein/laktos √
- Selleri –
- Senap –
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.