Kallrökt och lufttorkad salami av högsta kvalitet. Skivad i lite mindre och tunnare skivor. Enkelt att ta med och förvara då det ej behöver hanteras som kylvara.
-
Salami
Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité
Salami
Art nr. 129
Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité
Griskött, salt, vitlök, kryddor,
antioxidationsmedel E301,
maltodextrin, druvsocker (majs),
socker, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
80g
- Information saknas
-
Lime & pepparsalami
Lime & pepparsalami
Art nr. 363
Griskött, salt, kryddor (peppar 1%,
limepure 0,6%), vitlök,
antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
druvsocker (majs), socker,
limearom, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
60g
1
- Information saknas
-
Chilisalami
Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med chili.
Chilisalami
Art nr. 362
Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med chili.
Griskött, salt, kryddor (chili 0,3%),
vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
druvsocker (majs), socker,
kryddextrakt paprika, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
60g
1
- Information saknas
-
Tryffelsalami
Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med tryffel.
Tryffelsalami
Art nr. 364
Kallrökt och lufttorkat svensk salami av högsta kvalité smaksatt med tryffel.
Griskött, salt, tryffel 0,6%, kryddor,
vitlök, antioxidationsmedel E301, maltodextrin,
druvsocker (majs), socker,
tryffelarom, konserveringsmedel E250.
Till 100g färdig vara har använts 140g kött.Sverige
1650kJ/360kcal
24g
2,8g
0,5g
32g
11g
4,3g
60g
1
- Information saknas
-
E451
Natrium- och kaliumtrifosfater
Övriga tillsatser
Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.
-
E300
Askorbinsyra
Antioxidationsmedel
Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.
-
E252
Kaliumnitrat
Konserveringsmedel
Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.
-
E262
Natriumacetat, natriumväteacetat
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.
-
E250
Natriumnitrit
Konserveringsmedel
Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.
-
E450
Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
Antioxidationsmedel
För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.
-
E301
Natriumaskorbat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
-
E331
Natriumcitrater
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.
Framställning står här -
E325
Natriumlaktat
Antioxidationsmedel
Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.