• Rökt skinka

    Saftig med en mjuk saltdoft och röksöt smak.

    Rökt skinka

    Art nr.

    Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Skinkan putsas noggrant, handläggs, nätas och röks sedan långsamt så att smakerna får tid på sig att utvecklas och mogna. Så tillagas en saftig klassisk skinka med mjuk saltdoft och en röksöt smak.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

     

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    3000 gram

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Svartrökt skinka

    Extra lång rökning skapar en generös smak.

    Svartrökt skinka

    Art nr.

    Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Skinkan putsas noggrant, handläggs, nätas och röks sedan rejält länge så att smakerna får tid på sig att utvecklas och mogna mer än normalt. Denna svarta pärla delar ovanligt generöst med sig av röksmak.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    kryddor, stabiliseringsmedel E451,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

     

     

     

     

     

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    <+8 grader

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Svartvinbärsskinka

    Svarta vinbär fyller upplevelsen med frisk sötma, jordighet och smakrikedom.

    Svartvinbärsskinka

    Art nr. 521

    Vi tillagar skinkan av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Delarna marineras en hel natt i svartvinbärssaft för att smakerna ska komma fram ordentligt.  Skinkan handläggs, nätas och röks sedan långsamt tills den får en fin röksmak med frisk sötma och jordighet.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    naturlig svartvinbärsarom, stabiliseringsmedel E451,
    kryddor, kryddextrakt (muskot),
    konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Tryffelskinka

    Rökt helmuskel skinka som är smaksatt med äkta svart tryffel

    Tryffelskinka

    Art nr. 511

    Rökt helmuskel skinka som är smaksatt med äkta svart tryffel

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    tryffel 0,6%, stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), tryffelarom, konserveringsmedel
    E250. Rökt med rökarom.

     

    Sverige

    470kJ/120kcal

    20g

    3,3g

    3g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    3kg

    <+8 grader

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Kokt skinka

    Naturlig mörhet och en finstämd balans mellan sött och salt.

    Kokt skinka

    Art nr.

    Tillagas av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Delarna läggs för hand med köttfibrerna åt samma håll vilket gör skinkan extra mör i konsistensen. Vi kokar den sedan långsamt i sin egen lag. Resultatet är en saftig skinka med en finstämd balans mellan sött och salt.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

     

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Whiskyskinka

    Whisky och lövskogsrök skänker skinkan en fyllig styrketår.

    Whiskyskinka

    Art nr.

    Vi tillagar skinkan av innan- och ytterlår av svensk köttråvara. Delarna marineras en hel natt i whisky så att smakerna kommer fram ordentligt.  Skinkan handläggs, nätas och röks sedan långsamt tills den får en fint spetsad röksmak.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,
    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,
    whisky 1,2% (whisky, naturlig peppararom, färgämne
    E150a), stabiliseringsmedel E451, kryddor,
    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.
    Rökt med rökarom.

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20g

    1,8g

    1,6g

    2,2g

    0,7g

    3,5g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Rosenkubb

    Naturligt formad skinka med ett Medelhavsdoftande rosmarintäcke.

    Rosenkubb

    Art nr.

    Tillagad av rostbiff och fransyska av svenskt fläskkött. De hela bitarna rullas i torkad rosmarin innan vi lägger dem efter varandra för att bevara den naturliga formen. Rosenkubben röks sedan utan nät. På så sätt tränger röken in på djupet i denna Medelhavsdoftande skinka.

    Skinka 96% (helmuskel), salt,

    druvsocker (majs), antioxidationsmedel E325, E301,

    rosmarinkrydda, stabiliseringsmedel E451, kryddor,

    kryddextrakt (muskot), konserveringsmedel E250.

    Rökt med rökarom av lönn och ek.

     

    Sverige

    450 kJ/110 kcal

    20 g

    1,8 g

    1,6 g

    2,2 g

    0,7 g

    3,5 g

    <+8°C

    1

    • Komjölksprotein/laktos
    • Selleri
    • Senap
  • Bror Jakobs Rökta Skinka

    Finns som

    • E451

      Natrium- och kaliumtrifosfater

      Övriga tillsatser

      Framställs syntetiskt ur fosforsyra som är vanligt förekommande i naturen och är en del av våra celler i kroppen. Vi använder det som stabiliseringsmedel och det förbättrar konsistensen på produkterna och hjälper till att binda vätskan.

    • E300

      Askorbinsyra

      Antioxidationsmedel

      Askorbinsyra använder vi för att stabilisera den röda färgen i köttet och för att motverka bildningen av skadliga nitrosaminer som annars kan bildas i charkprodukter.

    • E252

      Kaliumnitrat

      Konserveringsmedel

      Kaliumnitrat finns naturligt i växter som ibland kan innehålla höga halter av ämnet. Hämmar bakterietillväxt och får bara användas till ost, saltade, icke värmebehandlade köttprodukter och fiskprodukter i marinad eller inläggning.

    • E262

      Natriumacetat, natriumväteacetat

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar tillväxten av många sjukdomsframkallande bakterier och verkar både konserverande och surhetsreglerande.

    • E250

      Natriumnitrit

      Konserveringsmedel

      Detta e-nummer hämmar bakterietillväxt och vi anser den vara helt  nödvändig eftersom den hämmar tillväxten av clostridium botulinum, något av de giftigaste man känner till.

    • E450

      Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater

      Antioxidationsmedel

      För att få en saftig skinka använder vi en mycket liten mängd av detta e-nummer som hjälper till att binda vätskan.

    • E301

      Natriumaskorbat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”331″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

    • E331

      Natriumcitrater

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”325″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.

      Framställning står här
    • E325

      Natriumlaktat

      Antioxidationsmedel

      Används i våra produkter för att hämma härskning, tillsammans med [e-nummer, nr=”331″] och [e-nummer, nr=”301″]. Att det är tre e-nummer beror på att de arbetar bättre tillsammans och ger en säkrare produkt.