250g morötter
250g palsternacka
2 dl apelsinjuice
1 pkt saffran (0,5g)
0,5dl japansk soja
Saften från en halv citron
1 pkt Lättrökt julkyckling
Skär stavar av morot, palsternacka. Blanda 2 dl apelsinjuicekoncentrat med 2 dl vatten. Tillsätt saffran, japansk soja och saften från en halv citron. Ta några varv med svartpepparkvarnen.
Lägg morötterna i en ugnsform och palsternackan i en annan. De har olika tillagningstid.
Häll saffranslagen över rotfrukterna. Baka morötterna i ugn på 200 grader i ca 20–25 min, baka palsternackorna på samma temperatur i ca 15–20 min. De ska ha ett behagligt tuggmotstånd när de är klara. Sila av och kyl ner saffranslagen. Den används som dressing till bufférätten.
Lägg den lättrökta julkycklingen på ett fat och lägg på rotfrukterna samt ringla över dressingen. Använd ärtskott till garnering.